VARVARI OPRAVDAVAJU SVOJE IME: Zašto toliko MRZE Zvezdu?

Autor:

Sport

15.03.2022

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podgorica je dobro dočekala Partizan, ali nemaju svi gosti isti tretman.

VARVARI OPRAVDAVAJU SVOJE IME: Zašto toliko MRZE Zvezdu?

Foto: KK Partizan Nis/Dragana Stjepanović

Partizan i Budućnost

Navijači Budućnosti Partizan dižu u nebo, a Zvezdu bacaju u blato! Crno-beli imali su veoma prijateljski doček minule nedelje u Morači na meču 22. kola ABA lige, što se ne dešava kada crveno-beli gostuju u Podgorici. Prava košarkaška atmosfera vladala je uoči duela Partizana i Budućnost i tokom njega, što se nije promenilo ni nakon završetka meča, u kom je srpski tim slavio sa 80:72.

Pred samu utakmicu predstavnici tima iz Crne Gore apelovali su na svoje navijače da ne prave incidente i da prijateljski dočekaju crno-bele iako im je srpski tim direktni konkurent u borbi za šampionski prsten na Jadranu. Tako je Moračom odzvanjao veliki aplauz kada je na teren izašao Željko Obradović, ali i igrači srpskog tima. Ovaj potez varvara oduševio je legendarnog trenera.

- Zahvalio bih se ekipi Budućnosti na dobrodošlici. Imali smo atmosferu kakva treba da bude na košarkaškim utakmicama. Lično bih da se zahvalim publici na aplauzu koji su mi dali - istakao je Obradović.

S druge strane, crveno-beli nemaju tako prijateljski doček u Crnoj Gori. Poslednjih godina Zvezda je proživljavala pravi pakao u Morači. Klub s Malog Kalemegdana još pamti iživljavanje navijača i čelnika Budućnosti tokom finalne serije 2019. Tada su navijači iz prvog reda jurili i pljuvali igrače Zvezde. Zatim je uprava kluba bila gađana metalnim šrafovima, a košarkašima je bila ukradena voda. Ista situacija bila je i godinu ranije, takođe u finalu ABA lige, kada su varvari napali igrače Zvezde u hotelu "Morača", gde su bili smešteni.

Republika

Foto: Starsport

 

 

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović istakao je ranije da čelnici Budućnosti redovno rade na štetu srpskog šampiona.

- Svi znamo šta je naš tim ranijih godina proživeo u Morači. Čelnici Budućnosti stalno prave neke zavere, koje posle dovode do nemilih scena. Takve stvari ne bi smele da se dešavaju u košarci - zaključio je Čović.

Crveno-beli upisali 18. recku

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Studentskog centra Derbi - 94:84 u poslednjem meču 22. kola ABA lige. Crveno-bele je do 18. trijumfa predvodio Nikola Kalinić sa 23 poena, Ognjen Dobrić dodao je 18 koševa, a dvocifreni su bili još Luka Mitrović i Branko Lazić sa po 11. Uz 18. pobeda Zvezda ima dva poraza i s Partizanom (18-3) deli lidersku poziciju na tabeli regionalne lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Znacse ko je voli

15.03.2022 12:33

PA KO VOLI PETOKRAKU BAHATI KLUB NE DA JE NE VOLE NEGO JE MRZE. UDBASKA POLITIKA STVARA MRZNJU. NADMENOST I BAHATOST !