PARNI VALJAK PREGAŽEN U LITVANIJI: Lijetkabelis RASTURIO nemoćne crno-bele, ŠAMAR Partizanu posle Večitog derbija!

Autor:

Sport

08.03.2022

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana poraženi su od ekipa Lijetkabelisa rezultatom 93:78!

PARNI VALJAK PREGAŽEN U LITVANIJI: Lijetkabelis RASTURIO nemoćne crno-bele, ŠAMAR Partizanu posle Večitog derbija!

Foto: Twitter/Printscreen/KK Partizan NIS

Rade Zagorac tokom meča sa Lijetkabelisom

Crno-beli su odigrali katastrofalan meč u 14. kolu Evrokupa, koji je prelomljen već u drugoj četvrtini, koju je domaćin rešio u svoju korist sa ubedljivih 29:13.

Parni valjak u tom periodu punih sedam minuta nije postigao koš, na drugoj strani je primio 20 poena, čime su Litvanci trasirali put ka novim bodovima u drugom po rangu evropskom takmičenju.

Pobednički sastav su predvodili Gagić i Orelik sa po 21 poenom i pet skokova, dok su čast crno-belih donekle odbranili Panter sa 20, odnosno Zagorac sa 16 koševa.

Tok duela mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Lijetkabelis - Partizan 93:78 (24:24, 29:13, 27:18, 13:23)

Kraj susreta - težak poraz crno-belih!

39. minut - Vukčević je pogodio dva penala i smanjio na 91:74...

37. minut - Serija promašaja, obe ekipe samo čekaju kraj susreta koji je odavno rešen u korist Lijetkabelisa...

35. minut - Gedraitis je povisio na 91:66, ulazimo u finiš duela koji je Partizan užasno odigrao.

33. minut - Žemaitis je realizovao dva penala (87:58), , gosti su potom vezali pet poena, zaključno sa košem Trifunovića - 87:63!

31. minut - Crno-beli su smanjili zaostatak na 80:57, Litvanci pred ubedljivom pobedom... 

Uoči ulaska u poslednju deonicu, Lijetkabelis je već rešio pitanje pobednika - 80:55!

 

 

29. minut - Bez velikih promena na parketu, Lijetkabelis je na ogromnih 29 koševa viška, nakon što je Gagić bio precizan, uz dodatno slobodno bacanje - 80:51!

27. minut - Nastavlja se užasna igra Partizana. Posle poena Žemaitisa u kontri, domaćin je stekao najvećih 24 poena viška (73:49), što je jako razljutilo Žoca koji je pozvao još jedan minut odmora.

25. minut - Ponovo je na semaforu plus 21 u korist Lijetkabelisa! Lipkevičijus je pogodio dva slobodna bacanja, crno-beli u jako teškoj situaciji...

23. minut - Panter je pogodio novu trojku iz ugla, nadovezao se Ledej poenima, ali Litvance sjajno služi šut van linije 6,75 - 58:42!

21. minut - Panter nije realizovao prvi napad Partizana u drugom poluvremenu, Litvanci jesu svoj i vode sa 55:37!

Ubedljiv zaostatak Partizana na poluvremenu!

 

 

19. minut - Zagorac je bio precizan sa linije penala, Lijetkabelis je na plus 20 - 48:28.

17. minut - Partizan je konačno dao koš nakon punih sedam minuta igre u drugoj četvrtini, ali je Lijetkabelis u ogromnoj prednosti - 46:26...

15. minut - Partizan nije uspeo da poentira punih pet minuta, domaćin je to iskoristio pa je serijom od 14:0 stekao ogromnih 38:24!

13. minut - Litvanski sastav je bolje otvorio drugu deonicu sa osam koševa u nizu, Lijetkabelis ima ubedljivih 32:24...

11. minut - Oba tima su propustila prvi napad na startu drugog kvartala. Orelik je promašio trojku za Lijetkabelis, dok su crno-beli izgubili loptu usled nesporazuma Avramovića i Trifunovića.

Egal na kraju prvog kvartala - 24:24!

10. minut - "Parni valjak" je poravnao rezultat na krilima Pantera, koji je vezao praktično deset poena - 24:24!

9. minut - Gagić je poentirao u reketu za 24:18, Lesor je potom izgubio loptu, loša prva četvrtina srpskog predstavnika.

7. minut - Mnogo bolji početak Lijetkabelisa koji vodi sa 20:16. Panter je postigao svoj prvi koš, Zagorac je već dvocifren sa deset koševa, ali Litvanci su izuzetno raspoloženi u napadu...

5. minut - Domaćin vodi sa 14:8, na krilima sjajnog Orelika, ali i ofanzivnih skokova, tajm-aut je zatražio Željko Obradović vidno nezadovoljan razvojem situacije na parketu.

3. minut - Zagorac je pogodio drugu trojku, prethodno je i Orelik bio precizan van linije 6,75, Beograđani vode rezultatom 8:5.

1. minut - Prve poene na meču postigao je Balša Koprivica, sa niskog posta, a zatim je i kapiten gostiju Zagorac pogodio trojku za 0:5!

 

 

Počinje meč u Litvaniji!

 

 

Meč se igra u okviru 14. kola Evrokupa, a crno-bele čeka veliki izazov. Litvanci na domaćem parketu imaju odličan učinak od 4-2, ali izabranici trenera Željka Obradovića na megdan dolaze silno motivisani.

Partizan je slavio u Večitom derbiju protiv Crvene zvezde sa 98:84, prvi put ove sezone, pa dodatno osokoljen juri nove bodove u drugom po rangu evropskom takmičenju.

Parni valjak trenutno zauzima drugo mesto na tabeli grupe A, za vodećeg Huventuda, dok je litvanski predstavnik na petoj poziciji.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading