KOŠARKAŠICE IDU PO MEDALJU: Australija će biti POKORENA!

Autor:

Sport

06.03.2022

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Marina Maljković ima plan.

KOŠARKAŠICE IDU PO MEDALJU: Australija će biti POKORENA!

Foto: Foto: Starsport

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nastupaće na Mundobasketu u Sidneju, od 22. septembra do 1. oktobra.

One će igrati u grupi B, gde se još nalaze i Kanada, Francuska, Nigerija, Japan, kao i domaćin, Australija. 

Košarkašica Aleksandra Crvendakić je komentarisala izazove koje stoje pred našom reprezentacijom.

- Naša grupa zaista jeste teška, ali kada pogledamo i onu drugu, ni tamo nema loših protivnika. Svetsko takmičenje je zaista na najvišem mogućem nivou, nema timova za koje možemo da kažemo da ćemo ih sigurno dobiti. Idemo korak po korak. Stvarno treba da gledamo da nam je svaka utakmica najznačajnija - izjavila je Crvendakić.

Starsport

 

 

Takođe je najavila da će se reprezentacija izuzetno posvećeno pripremati za taj turnir.

- Naravno da sam spremna za taj rad. Moje saigračice i ja smo svesne da nijedan uspeh ne dolazi preko noći niti lagano. On se gradi kroz naporan rad. Veliki plus je što ćemo imati toliko vremena da se spremimo pred početak SP. Znamo koliko nam je prethodnih godina bilo teško na pripremama, ali nam se to na kraju uvek isplatilo. Srećna sam što ćemo imati toliko vremena da se pripremimo. Mi smo tim koji se ponovo gradi, kom treba vremena. Smatram da ćemo preko ovog leta uspeti da sklopimo sve kockice i da ćemo spremni dočekamo to SP - rekla je.

Ovo je tek drugi put ikada da ženska košarkaška reprezentacija Srbije nastupa na Mundobasketu.

- Ove kvalifikacije su nam bile vetar u leđa da možemo dosta sa tako malo dana priprema. Imamo neko samopouzdanje i verujem da će tokom leta uspeti da se pripremimo kako treba ua SP. O medaljma i glavnim ciljevima mi nikada nismo ni pričale. Uvek smo išle sa namerom da budemo najborbenija ekipa i da prosto damo sve od sebe. To nas nikada nije izneverilo - zaključila je.

Podsećamo, poslednji put je ženska reprezentacija učestvovala na ovom takmičenju 2014. godine, kada su stigle do četvrtfinala.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading