AMERIKA U SUZAMA: Odlazak LEGENDE!

Autor:

Sport

06.03.2022

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emotivne scene.

AMERIKA U SUZAMA: Odlazak LEGENDE!

Foto: Tanjug/AP

Majk Kžiževski i Greg Popovič

Legendarni američki košarkaški trener Majk Kžiževski vodio je svoj poslednji meč pred domaćim navijačima.

Njegov Djuk nije uspeo da pobedi u svečanoj atmofseri, pa je trijumf odnela Severna Karolina rezultatom 84:71.

Popularni "Kouč Kej" na klupu Djuka seo je 1980. godine i tokom 42 godine osvojio je pet NCAA titula, uz 1196 pobeda i 366 poraza.

On je tokom svoje bogate karijere imao ponude brojnih NBA klubova, ali je svaku ponudu odbio zbog želje da radi samo na Univerzitetu Djuk.

Pored Djuka vodio je reprezentaciju SAD, sa kojom je osvojio tri zlata na Olimpijskim igrama i dva na Svetskim prvenstvima.

Kžiževski je zaplakao po završetku meča, iako je rekao da se to sigurno neće dogoditi. Dvorana je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a fanovima nije bila problem ni paprena cena ulaznica za ovu utakmicu.

U svojoj poslednjoj trenerskoj sezoni Kžiževski je sa svojim univerzitetom osvojio prvo mesto u konferenciji Atlantičke obale i to po prvi put od 2006. godine. Kžiževskog i njegove momke sada očekuje završni deo sezone, posle čega će i zvanično otići u penziju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading