DOKLE VIŠE NIKOLA? Ovo ti Ameri NEĆE oprostiti, uništio si im sve LEGENDE!

Autor:

Sport

02.03.2022

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno je jasno da srpski košarkaški reprezentativac svakom utakmicom pomera granice najjače košarkaške lige na svetu.

DOKLE VIŠE NIKOLA? Ovo ti Ameri NEĆE oprostiti, uništio si im sve LEGENDE!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Nikola Jokić je i u duelu sa Portlandom ponovo dominirao. 

I pored činjenice da ga je u poslednjoj deonici susreta trener Meloun odmarao, Jokić je još jednom ispisao nove stranice istorije i nadvisio rezultat koji je bio nedostižan još od 1992. godine.

Naime, Nikola Jokić je do 18 skokova i 11 asistencija na meču sa Portlandom stigao za samo 26 minuta i osam sekundi na parketu. To je najmanja minutaža jednog NBA igrača koji je došao do 15 skokova i deset asistencija u poslednjih trideset godina.

Kako ističe Miroslav Ćuk, jedan od najboljih poznavalaca zbivanja u Denver Nagetsima, Jokić je uradio i još uvek radi nešto nesvakidašnje:

Trenutno je u nizu od 25 utakmica na kojima je imao bar po osam poena, osam skokova i šest asistencija, i to za prosečno 32,3 minuta po utakmici.

 

 

A to je NBA rekord, jer su takve, ali ne toliko dugačke nizove, imali još samo Vilt Čembrlen, sa 20 takvih utakmica (ali i značajno većom minutažom - 47,5) i Oskar Roberetson sa 17 (uz 45,3 minuta po meču).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading