STA JE SADA ĐORDI ZAMULJAO: Bez ruskih klubova u nastavku takmičenja!

Autor:

Sport

28.02.2022

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi udarac za ruski sport!

STA JE SADA ĐORDI ZAMULJAO: Bez ruskih klubova u nastavku takmičenja!

Foto: Tanjug/AP

Đordi Bertomeu

Evroliga je na današnjem sastanku donela odluku da suspenduje sve klubove iz Evrolige (Cska, Uniks, Zenit) i Evrokupa (Lokomotiva).

U njihovoj odluci stoji da će nastaviti da prate situaciju. Ukoliko se događaji u doglednom vremenu ne promene biće poništeni svi rezultati ruskih klubova u takmičenjima pod okriljem Evrolige.

Zgroženi smo strašnim događajima koji se dešavaju u Ukrajini usled ruske invazije. Evroliga i njeni timovi su duboko ukorenjeni u svojim zajednicama. U situaciji kakva je danas, naša odgovornost je da podržimo te zajednice i da damo glas njihovim uverenjima. Sport nije politika i ne bi trebao da se meša u politiku, ali ne možemo da ostanemo pasivni dok smo svedoci strašne društvene krize koja donosi patnju nevinim ljudima, kao i dok naše zajednice širom Evrope nedvosmisleno pružaju podršku ukrajinskom stanovništvu. Hocu da budem jasan da mi ne krivimo naše ruske klubove, kao ni njihove uprave ili zaposlene za razvoj ovih događaja. Nažalost, ozbiljnost situacije nije nam ostavila izbora nego da suspendujemo sve utakmice ruskih klubova, bar za trenutno vreme, i da se nadamo da će se ova situacija okončati što pre - izjavio je Đordi Bertomeu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading