POTPISAN VAŽAN DOKUMENT! Stupaju na snagu Putinove mere protiv SAD i saveznika

Autor:

Svet

28.02.2022

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je "Ukaz o primeni specijalnih ekonomskih mera u vezi sa neprijateljskim delovanjem SAD i stranih država i međunarodnih organizacija koje su im se pridružile“.

POTPISAN VAŽAN DOKUMENT! Stupaju na snagu Putinove mere protiv SAD i saveznika

Foto: youtube.com/printscreen

Dokument je objavljen na zvaničnom sajtu Kremlja.

Putin je zabranio od 1. marta građanima Ruske Federacije da na njihovim računima ili dopozitima u stranim bankama budu devize, prenosi Mondo.

Ekonomske posledice rata u Ukrajini već se osete i tek će se osetiti na svetskom tržištu, a veoma je pogođena i Rusija, kojoj su Evropska unija (EU), Sjedinjene Države, Velika Britanija i mnoge druge države uvele stroge pakete sankcije.

Sankcije su uglavnom usmerene na državne banke i preduzeća na koje se Putin oslanjao tokom godina kako bi ojačao svoju moć i ojačao oružane snage. Suština je da će ove sankcije imati značajan uticaj na ukupnu rusku ekonomiju, a prosečni Rusi će osetiti posledice, upozoravaju brojni stručnjaci.

Ruska centralna banka ranije je najavila da će početi da interveniše na deviznom tržištu, pošto je rublja pala na istorijski najniži nivo nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin odobrio specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

Ruska valuta, državne obveznice i akcije su naglo potonule u četvrtak, zbog čega je Moskovska berza suspendovala sve trgovinske aktivnosti, što je navelo centralnu banku da najavi prvu deviznu intervenciju od pripajanja Krima Rusiji 2014. godine, kako bi poduprla finansijsku stabilnost u zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading