ZVEZDA U TOP 8 EVROLIGE? Nije tako daleko, Delije već mogu da počnu sa slavljem!

Autor:

Sport

28.02.2022

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde u zaostalom evroligaškom susretu savladali su istanbulski Fenerbahče rezultatom 74:69, a kako se saznaje navedeni susret mogao bi da bude i klučan u borbi za TOP 8 elitnog evropskog košarkaškog takmičenja.

ZVEZDA U TOP 8 EVROLIGE? Nije tako daleko, Delije već mogu da počnu sa slavljem!

Foto: Starsport

Naime, usled dobro poznatih dešavanja na relaciji Ukrajina - Rusija, evropska fudbalska federacija nije daleko od odluke da zabrani ruskim klubovima da učestvuju u međunarodnim takmičenjima.

S`obzirom da je UEFA jedna od najuticajnijih sportskih organizacija na svetu, njihova odluka o isključenju ruskih klubova imala bi i implementaciju na ostale sportove. Samim tim, i bord košarkaške Evrolige mogao bi da donese sličnu odluku.

U ovom momentu na evroligaškoj tabeli među najboljih osam ekipa nalaze se sve tri ekipe sa područja Rusije. Sa skorom od 14 pobeda i devet poraza Zenit je trenutno petoplasirani, poziciju niže nalazi se moskovski CSKA, dok je UNIKS sa skorom 13-12 prvi iznad crte kada je plasman u doigravanje u pitanju.

 

 

Ukoliko bi odluka o isključenju ruskih klubova i definitivno zaživela, samim tim mnogi klubovi koji su trenutno "ispod crte" značajno bi napredovali na tabeli, a samim tim i srpski i regionalni šampion, Crvena zvezda našla bi se u situaciji da se bori za nastavak takmičenja.

Puleni trenera Dejana Radonjića našli bi se na smao dve pobede zaostatka za ekipama Fenerbahčea i minhenskog Bajerna, što bi u nastavku takmičenja sigurno bilo dostižno.

Crvena zvezda će u naredna tri evroligaška meča biti domaćin. U dvoranu "Aleksandar Nikolić" već 3. marta stiže španska Baskonija, pet dana kasnije crveno-beli će ugostiti madridski Real, a 10. marta u beogradski hram košarke stiže izraelski Makabi iz Tel Aviva.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading