DIREKTAN UDAR NA KARIJA: Košarkaške legende podigle glas protiv selektora!

Autor:

Sport

23.02.2022

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor srpske košarkaše reprezentacije uskomešao je sportsku javnost nedavnom izjavom da bi u našem nacionalnom timu uskoro mogli da nastupe i stranci.

DIREKTAN UDAR NA KARIJA: Košarkaške legende podigle glas protiv selektora!

Foto: Starsport

Srpske košarkaške legende Miroslav Muta Nikolić i Željko Rebrača, u izjavama za beogradske medije usprotivili su se toj ideki selektora Svetislava Pešića.

- U principu ja sam protiv stranaca. Punih 20 godina sam bio u reprezentaciji i znam šta je čini, znam šta je potrebno d igrači imaju... Stranci to nemaju, oni sve što rade, rade za pare, dok naša deca igraju za džabe - kategoričan je popularni Muta Nikolić i nastavlja:

- Ako se nacionalna selekcija tretira kao klub koji juri rezultate, onda je to u redu. Ako je nacionalna selekcija to što jeste, onda sam protiv. Za mene je to prihvatljivo samo u slučaju da neko dugo živi u našoj zemlji, da je prošao naše mlađe selekcije. Apsolutno nisam za to da uzimamo igrača sa 28 godina da bismo jurili nekakve reuzultate.

Legendarni košarkaš Željko Rebrača još je isključiviji po osnovu navedene teme:

- Ovo nije moja polemika sa Pešićem, samo iznosim svoj stav da bi za reprezentaciju Srbije trebalo da igraju Srbi. Tačka. 

Rebrača je potpuno svestan gde leže problemi današnje srpske košarke:

- Baza igrača se smanjuje zato što ne radimo dobro sa mladima. Idemo u tom pravcu da tražimo lakše rešenje, nekakvu prečicu kao što je angažovanje stranaca, umesto da zasučemo rukave i posvetimo se radu s mladim igračima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading