ISKRENO: Jokić o svojim TEŠKIM košarkaškim počecima

Autor:

Sport

22.02.2022

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as se otvorio o odnosu sa proslavljenim trenerom

ISKRENO: Jokić o svojim TEŠKIM košarkaškim počecima

Foto: Tanjug/AP

As Denver Nagetsa Nikola Jokić je u intervjuu za američki "Denver Post" iskreno govorio o svom treneru Ognjenu Stojakoviću.

Prošlogodišnji MVP je izjavio da je njihov odnos često bio vrlo težak i turbulentan.

- Mrzeo sam ga. Svađali smo se i raspravljali smo se sve vreme. Na početku treće godine sam bio mlad i nisam znao šta da radim, ali je on uvek znao. Uvek je hteo da igram najbolje što mogu. - rekao je Jokić za američke medije.

Ipak, njihov odnos je vremenom postao bolji.

- On mi je kao stariji brat, kao mentor, otac, i dobar mi je prijatelj. On je sve… Mnogo mi pomaže na terenu, van terena… Družimo se. Kada imamo slobodan dan moja porodica je uvek sa njegovom - dodao je srpski centar.

Sa druge strane, Stojaković smatra da je njihov promenljiv odnos sasvim prirodan proces zbog kog je Jokić i postao jedan od najuspešnijih igrača današnjice.

- Proces od toga kada postaneš talenat do toga da si igrač koji je stigao do punog potencijala, tu ti treba vremena. Mnogo truda i energije. Kad je došao mnogo smo radili i jedna od glavnih stvari je bilo da stvori dobre radne navike. To nije lako - izjavio je Stojaković.

Sada su kako kaže, bliski prijatelji.

- Pričamo i o knjigama. Volid a čita određen tip knjiga, ja volim drugačiji. Teško je razumeti za one koji nisu u NBA. Previše utakmica, previše pritiska, previše košarke. Nekad treba da pričamo o običnim stvarima. Da budemo Nikola i Ogi. To je to, a košarka je deo naših života. Ako to shvataš onda će nam to pomoći - kazao je Stojaković.

Podsetimo, Nikola Jokić je prošlog vikenda po četvrti put učestvovao na NBA Ol-staru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading