KOŠARKAŠKA REVOLUCIJA: Promene nakon kojih ovaj sport više neće biti ono što je bio!

Autor:

Sport

19.02.2022

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški sport je pred promenama nakon kojih NBA kakvu znamo odlazi u istoriju.

KOŠARKAŠKA REVOLUCIJA: Promene nakon kojih ovaj sport više neće biti ono što je bio!

Foto: Pixabay.com/ HeungSoon

Predsednik košarkaških operacija Filadelfije Deril Mori poznat je kao jedan od NBA funkcionera koji najbrže usvajaju promene, a govoreći za američki „Voljum sports“ izneo je nekoliko ideja o tome kako da NBA bude zanimljivija navijačima.

Već dugo se govori o prezasićenosti navijača i mnogi su prethodnih godina spominjali da bi smanjivanje broja utakmica regularne sezone doprinelo nivou zanimljivosti. Međutim, Mori je otišao i korak dalje

- Neki govore da bi plej-of serije trebalo da se igraju na tri pobede. Mislim da su takvi predlozi previše stidljivi – treba otići dalje. Meni se sviđa da regularna sezona ima 58 utakmica. Svaki tim igra sa svakim po dva puta. Slažem se da je koncept za doigravanje – što kraće, to bolje -  kazao je Deril Mori.

- Da se ja pitam, plej-of susreti bi se satojali samo iz jedne utakmice. Nema razloga da nemamo veliku gledanost, baš kao što je to slučaj sa NFL, NCAA turnir koji se igra u martu za 63 utakmice zaradi više nego mi za čitavu sezonu. Svaki sport bi trebalo da želi što više utakmica koje su slične Superboulu - zaključio je prvi čovek Filadelfije.

Deril Mori je od 2007. do 2020. godine bio generalni menadžer Hjuston Rokitsa, od kojih je napravio tim-eksperiment koji je šutirao samo iz reketa i van linije za tri poena, potpuno zanemarivši šut sa poludistance. Nedavno je u svoj tim ponovo doveo Džejmsa Hardena, sa kojim je u Hjustonu imao zapažene rezultate i odstaje da se vidi kako će „Brada“ igrati u paru sa MVP kandidatom Žoelom Embidom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading