BEZ IZNENAĐENJA: FMP je imao šut za produžetak! Za ŽUĆKOVU LEVICU boriće se VEČITI RIVALI!

Autor:

Sport

19.02.2022

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prvom polufinalnom susretu Kupa Radivoja Koraća, ekipa Crvene zvezde savladala je ekipu Mege i plasirala se u veliko finale.

BEZ IZNENAĐENJA: FMP je imao šut za produžetak! Za ŽUĆKOVU LEVICU boriće se VEČITI RIVALI!

Foto: Starsport

Nakon trijumfa pulena trenera Dejana Radonjića na parket dvorane "Čair" izašli su košarkaši Partizana i FMP-a koji su juče, u četvrtfinalnim mečevima bili bolji od imenjaka iz Zemuna i Čačka.

Velika borba viđena je u uvodnih 20 minuta susreta, ali su crno-beli u nastavku susreta slomili otpor ekipe trenera Stefanovića i na kraju i pored neočekivane drame u finišu susreta slavili rezultatom 92:89.

Prvi period igre protekao je u rezultatskoj klackalici. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a najveću prednost imali su košarkaši iz Železnika koji su poenima Džonsa sa linije slobodnih bacanja stigli na +4 (18:22). 

Treba istaći da je na startu meča viđena i nemila scene na parketu. Naime, nakom dva i po  minuta igre, košarkaš Partizana Alen Smailagić, je u jednom prodoru zakačio nogu košarkaša FMP-a, nezgodno je stao i došlo je do povrede kolena. Uz pomoć saigrača mladi košarkaš Partizana je napustio parket.

Republika

Foto: Starsport

Alen Smailagić

 

 

 

Druga četvrtina započela je sa dve fantastične blokade Matijasa Lesora i Rodionsa Kuruca, ali je ekipa FMP-a uspela je da stigne i do pet poena prednosti (21:26). Održavali su prednost košarkaši iz Železnika do polovine ove deonice kada je preciznim šutem za tri poena Kevin Panter konačno "tas na vagi" preneo na stranu crno-belih (35:32).

Upravo ovaj igrač je bio i najzaslužniji za prednost koju je ekipa Partizana imala po isteku prvih 20 minuta igre. Na njegovu dobru igru nadovezale su se  i dve trojke Dangubića i Ledeja pa ekipa Željka Obradovića na "veliki odmor" odlazi sa devet poena prednosti - 52:43.

Najefikasniji u ekipi Partizana, tokom prvog poluvremena bio je Panter sa 17 poena, dok je Mur ubacio pet poena manje, a u ekipi FMP-a jedini dvocifren bio je Džons sa 11.

 

Početkom drugog poluvremena, večeras odlični Džons pogodio je za tri poena sa preko devet metara, ali je daleko iskusnija ekipa Partizana uspela bez većih problema da stigne i do dvocifrene prednosti koju je do kraja treće deonice igre samo uvećavala, pa se u poslednjih deset minuta igre ušlo rezultatom - 73:60.

 

Po malo iznenađujuće ekipa FMP-a je bolje ušla u poslednjih deset minuta igre. Uspeli su košarkaši trenera Stefanovića da stignu i do zaostatka od dva poseda, ali su crno-beli "odbili" napad, vratili su se na dvocifrenu prednost.

U finišu meča prava drama. Sa dve trojke, ekipa iz Železnika je na osam sekundi pre kraja meča prišla na samo dva poena zaostatka, ali su crno-beli uspeli da sačuvaju prednost.

Partizan se plasirao u finale Kupa Radivoja Koraća i u nedelju 20. februara boriće se za "Žućkovu levicu" protvi Večitog rivala, ekipe Crvene zvezde.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading