NAKON NJEGA KOŠARKA VIŠE NIJE ISTA: Dve godine od tragične pogibije Kobija Brajanta!

Autor:

Sport

26.01.2022

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošle su tačno dve godine od kako je u helihopterskoj nesreći nastradao jedan od najboljih košarkaša u istoriji ove igre...

NAKON NJEGA KOŠARKA VIŠE NIJE ISTA: Dve godine od tragične pogibije Kobija Brajanta!

Foto: Tanjug/AP

Kobi Brajant je na današnji dan u 42. godini života poginuo u Kalabasasu, a uz njega je nastradala i njegova trinaestogodišnja kćerka Đijana, a uz njih u nesreći život je izgubilo još sedam osoba.

 

 

Kompletnu karijeru Brajant je proveo u Lejkersima sa kojima je osvojio pet šampionskih prstenova. Jednom je izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige, a dva puta velikog finala i 18 puta je učestvovao na Ol-star mečevima.

Lejkersi su mu povukli dva dresa i jedini je igrač koji je u istoriji NBA dobio takvu počast. Rekord karijere ostvario je 2006. kada je protiv Toronta postigao 81 poen. Ispred njega je samo Vilt Čemberlen sa 100 poena. „Crna mamba“ je i četvrti najbolji strelac u istoriji NBA (33.643) ispred Majkla Džordana.

 

 

U karijeri je prosečno beležio 25 poena, 5.2 skoka i 4.7 asistencija.

Sa reprezentacijom Sjedinjenih Država osvojio je zlatne olimpijske medalje 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu, a bio je i šampion Amerike 2007.

Posthumno je 2021. primljen u košarkašku Kuću slavnih u Springfildu.

Ovo su samo neki od poteza po kojima će se večito pamtiti "Crna mamba":

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading