CRNO-BELA KATASTROFA: Turk Telekom RAZBIO očajni Partizan!

Autor:

Sport

25.01.2022

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana poraženi su Ankari od Turk Telekom u okviru 11. kola Evrokup.

CRNO-BELA KATASTROFA: Turk Telekom RAZBIO očajni Partizan!

Foto: KK Partizan

Turk Telekom je ubedljivo pobedio Partizan sa 85:71 i udaljio ga od prvog mesta u grupi.

Crno-beli su doživeli treći poraz i sada kaskaju za Lokomotivom, koja ima dva neuspeha. Sa druge strane Turci su upisali šesti trijumf.

Partizan je u dvorani u Ankari dočekan aplauzima domaće publike, ali svojom igrom nije zaslužio ništa osim kritike.

Crno-beli su konkurentni bili samo u prvoj četvriti, a sve ostalo predstavljalo je mučenje za navijače Partizana.

Turk Telekom je u drugoj četvrtini stigao do osetnije prednosti, koju je stalno podizao, pa je na poluvremenu vodio sa velikih 43:42.

Turski tim je maltene bez greške igrao u napadu, za dva su šutirali 77 odsto, a za tri oko 50.

 

 

Sa druge stranr, Partizan nije imao napadački raspoloženog igrača, a energija u odbrani nije bila ništa bolja u odnosu na prethodni duel sa Megom u AdmiralBet ABA ligi. Centar Matijas Lesor je bio jedan od najefikasnijih, ali je očajno izvodio slobodna bacanja, pa i tu leži jedan od razloga velikog zaostatka crno-belih u prvom poluvremenu.

Očekivalo se da će Partizan da se probudi u nastavku, ali sem dobre odbrane na startu trećeg perioda to se nije dogodilo.

Domaći tim predvođen sjajnim Klemonsom nastavio je sa odličnom igrom u napadu, Partizan i dalje bezidejan, bez pravog lidera na terenu i razlika u korist domaćeg tima je konstantno bila dvocifrena.

Da li je ovome doprineo i dug put do Ankare i problemi zbog nevremena da se stigne na odredište, ili je u pitanju nešto drugo, čućemo od Željka Obradovića, ali ono što je Partizan pokazao u poslednje dve utakmice svakako zabrinjava njegove navijače.

Dalas Mur je sa 15 poena predvodio crno-bele, Panter je upisao 14, baš kao i Lesor koji je slobodna bacanja šutirao 4/16!

U pobedničkoj ekipio Klemons 20, Džonson i Terel po 15 poena.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

TURK TELEKOM - PARTIZAN 85:71

IV ČETVRTINA

10. minut - Ponovo će Lesor na liniju za slobodna bacanja i ponovo je promašio sve. Lesor ispravlja Panterov promašaj. Pobed Turk Telekoma 85:71

9. minut - Terel poentira preko Lesora. Nova greška Partizana i novo kucanje Džonsona. Lesor će ponovo šutirati penale, i ponovo je promašio oba. 85:69.

8. minut - Očajni Lesor samo jedan penal ubacuje, 4/12 sad ima. Odbranio se Partizan. Tehnička Avramoviću, Terel pogađa penal. Avramović poentira iz prodora. 81:69.

7. minut - Terel pogađa oba penala. Nagazio je aut-liniju Dalas Mur. Klemons polovičan sa slobodnih bacanja. Ledej bez greške sa linije penala. 80:66.

6. minut - Televizijski tajm-aut. Još jedna trojka Dalasa Mura. Neverovatno, uz mnogo sreće Elis dolazi do lakih poena posle zakucavanja. Mur nije pogodio ovog puta za tri poena. 77:64.

5. minut - Prekida seriju Partizana domaćin, a onda Mur postiže novu trojku. Klemons uzvraća istom merom, peta trojka. Lesor zakucava. Elis sam na ziceru poentira. 75:61.

4. minut - Uspeo je Partizan da se odbrani, Mur poentira u kontra napadu. Tajm-aut za domaćina. Sjajno krade loptu Ledej i poentira u kontri. 70:56.

3. minut - Nova trojka Turk Telekoma. Nova dvojka Pantera. 68:52.

2. minut - Avramović će imati dva slobodna bacanja. Pogodio je samo jedno. Odbranio se Partizan, a potom pod faulom pogađa za dva Panter. Pogodio je i dodatni penal. 65:50.

1. minut - Lagani poeni Džonsona. Zagorac ne pogađa za tri poena. Trojka Gejika, tajm-aut Obradović. 65:46.

III ČETVRTINA

10. minut - Lesor će ponovo na liniju penala, pogodio je samo jedno. Neverovatni poeni Outa za ubedljivih 60:46 na kraju treće četvrtine.

 

 

9. minut - Odbranio se Partizan još jednom. Zagorac greši u koracima. Dokins kažnjava novu grešku kapitena crno-belih trojkom. 58:45.

8. minut - Mur ponovo ima dva slobodna bacanja, i ovoga puta oba puta precizan. Perez iz teškog prodora pronalazi put do koša. Važna trojka Dalasa Mura, tek treća trojka Partizana. iz 12 pokušaja 55:45.

7. minut - Dva penala za Dalasa Mura, pogodio je oba. Odbranio se Partizan. Avramović nije uspeo da pronađe koš iz prodora. 53:40.

6. minut - Televizijski tajm-aut. Laki poeni Klemonsa. Po prvi put na terenu je i Gregor Glas. Odmah je pogrešio, a to je lakim poenima kaznio Džonson. 53:38.

5. minut - Džonson još jednom u svom stilu. Izblokiran je Kuruc, a onda laki poeni iz kontre za Turk Telekom. Panter iz drugog puta uspeva da ugura loptu u koš. 49:38.

4. minut - Partizan sjajan u odbrani i dalje nije primio koš u trećem periodu. Ledej nije pogodio zicer.45:36.

3. minut - Partizan je propustio dve šanse da dodatno smanji prednost rivala. Perez ne pogađa trojku. Još jednom Avramović ne pogađa za tri poena. 45:36.

2. minut - Odbranio se Partizan. Nije pogodio Panter tešku trojku. Ukraop je loptu Partizan i stigao do lakih poena zakucavanjem. 45:36.

1. minut - Krenula je treća četvrtina. Loše Partizan započinje i treći period, istekao je napad crno-belih. Elis poentira pored Smailagića. Uzvraća Smailagić na drugoj strani. 45:34.

II ČETVRTINA

10. minut - Avramović krade loptu Terelu, koji ga faulira. Avramović pogađa oba penala. Imao je sreće Partizan, Demiru je izašla lopta iz koša posle šuta za tri poena. Ledej fauliran, konačno Parizan vezuje četiri penala. Tajm-aut Turk Telekom. Očajna odbrana Partizana, Klemons postiže novu trojku, Turk Telekom vodi sa 43:32 na poluvremenu.

9. minut - Partizan dva puta promašuje u napadu, oba puta Panter Kevin. Odbranili su se crno-beli. Ledej fauliran, 1/2 sa penala. 40:28.

8. minut - Još jedna trojka Klemonsa. Tajm-aut Obradović. Nova slobodna bacanja za Lesora, Francuz ponovo promašuje oba penala. Demir ispravlja promašaj Klemonsa. 40:27.

7. minut - Loš napad Partizana. Terel prekida seriju Partizana. Još jedna greška crno-belih. 35:27.

6. minut - Sjajna odbrana Partizana, Turk Telekom nije uspeo da za osam sekundi prenese loptu. Madar u svom stilu iz driblinga sa poludistance. Ponovo se odbranio Partizan. 33:27.

5. minut - Diskutabilna odluka i faul u napadu Partizana. Muče se crno-beli u napadu. Doking pogađa uz faul Pantera, raste prednost turskog tima. Nije pogodio dodatni penal. Lepa saradnja Pantera i Lesora, Francuz zakucava pod faulom. Sad uspeva da pogodi i slobodno bacanje, ima 2/6 sa penala. 33:25.

 

 

4. minut - Novi poeni nezaustavljivog Džonsona. Panter nije pogodio za tri. Dokins ubacuje novu trojku za domaćina. 31:22.

3. minut - Lepo se snašao i pogodio Balša Koprivica. Nova greška Turaka. 26:22.

2. minut - Poeni Smailagića. Odbranio se Partizan. Novi promašaji crno-belih. 26:20.

1. minut - Neverovatna greška Radeta Zagorca. Terel pogađa trojku. Greši Partizan, a potom novi poeni Terela. Tajm-aut Obradović. 26:18.

I ČETVRTINA

 

 

10. minut - Odličan napad Partizana i trojka Avramovića. Džadžuan Džonson pogađa u svom stilu. Posle prvih 10 minuta Turk Telekom vodi sa 21:18.

9. minut - Lesor polovičan sa penala, ima 1/5 trenutno. Krade loptu Kuruc, a potom greši. 19:15.

8. minut - Lesor pogađa uz faul, ali ponovo promašuje bacanje. Gejik za dva. Nije pogodio Partizan. Out pogađa uz faul, a potom i dodatno bacanje. 19:14.

7. minut - Novi poeni Džonsona. Duuga trojka Parkera. Nova trojka Klemonsa. 14:12.

6. minut - Ledej polovičan sa penala. Džonson istom merom uzvraća. Laki poeni Avramovića. 9:9.

5. minut - Panter pogađa iz teške pozicije. Trojka Klemonsa. Još jedan loš napad Partizana. 8:6.

4. minut - Lesor sada i zicer promašuje. Loši napadi na obe strane. 5:4

3. minut - Lesor na liniji penala, promašio je oba. 5:4

2. minut - Prvi poeni za Lesora. Elis pogađa dva penala. Mur neprecizan za tri. 5:4.

1. minut - Krenuo je meč u Ankari. Panter krade loptu i lako poentira. Perez ubacuje prvu trojku za Turk Telekom. 3:2.

UVOD

17:30 - Zanimljivo je da će meć u Ankari suditi turske sudije,Emin Mogulkoč i Husein Čelik. Zaista neverovatna situacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
dragan

25.01.2022 19:18

Katastrofa, koje su to igrace kupili .Kuruc, Avramovic, Madar, Zagorac, Dangubic, Lesor... sve to nema pojma !