HRVATI IMAJU NOVOG SELEKTORA! Legenda vadi kestenje iz vatre!

Autor:

Sport

24.01.2022

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović izabran je za novog selektora tamošnje reprezentacije.

HRVATI IMAJU NOVOG SELEKTORA! Legenda vadi kestenje iz vatre!

Foto: fiba.com

Košarkaška reprezentacija Hrvatske

Vest je objavio Hrvatski košarkaški savez (HKS). Nakon što su HKS i donedavni selektor Veljko Mršić prošle nedelje dogovorili sporazumni raskid ugovora, Upravni odbor HKS-a je na sednici održanoj tokom vikenda za Mršićevog naslednika imenovao Mulaomerovića, koji je bio deo stručnog štaba reprezentacije u svojstvu prvog pomoćnika, stoji u službenom saopštenju HKS-a, prenela je "Hina".

U bogatoj igračkoj karijeri koju je započeo u tuzlanskoj Slobodi, a početkom 90-ih godina prošlog veka nastavio u Ciboni, Mulaomerović je najveći uspeh ostvario 2002. kad je sa atinskim Panatinaikosom osvojio Evroligu.

 

 

Pored toga, hrvatski reprezentativac je igrao za evropske košarkaške velikane Olimpijakos, Anadolu Efes, Real Madrid, bolonjski Fortitudo i grčki PAOK. Igračku karijeru završio je u dresu Zagreba sa kojim je bio prvak Hrvatske. Trenersku karijeru je 2013. započeo u tuzlanskoj Slobodi, a nastavio 2015. u Ciboni. Tokom boravka u Ciboni godinu dana je vodio i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Jednu sezonu (2018/2019.) vodio je kosovsku Prištinu, a istovremeno bio i selektor reprezentacije Kosova. Od maja prošle godine Mulaomerović je trener Cedevite Junior. Novi selektor hrvatske muške seniorske reprezentacije biće predstavljen na konferenciji za medije u Zagrebu, u sredu, 25. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading