EVROLIGA PREDUZIMA RIGOROZNE MERE: Slučaj "Đoković" zahvatio i evropsku košarku!

Autor:

Sport

18.01.2022

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike broj evroligaških mečeva od početka kalendarske 2022. godine odložen je usled pandemije koronavirusom. Rukovodstvo elitnog evropskog košarkaškog takmičenja suočeno je sa ogromnim problemima i na osnovu toga bord lige je doneo nove odluke.

EVROLIGA PREDUZIMA RIGOROZNE MERE: Slučaj "Đoković" zahvatio i evropsku košarku!

Foto: KK Crvena zvezda

Prema ranijem planu, svi klubovi učesnici mogli su da pojačaju svoje redove, da registruju nove igrače, zaključno sa početkom 26, evroligaškog kola, a sada je taj rok pomeren i klubovi će moći to da učine do 23. februara.

Podsetimo da je i karantin za vakcinisane igrače u slučaju pozitivnog testa na virus korona skraćen sa 14 na sedam dana, a sada je izmenjen i status nevakcinisanih. Ukoliko im lokalne vlasti države u kojoj treba da igraju zabrane ulazak ili učestvovanje u meču, zvanično će se voditi kao da su na raspolaganju treneru i biće ubrojani u minimum od osam potrebnih za odigravanje susreta. Ova promena važi i za Evrokup.

Tako je praktično izvršen pritisak na one koji se nisu imunizovali, jer u slučaju da budu zdravi, a nisu podlegli vakcinaciji, u pojedinim državama neće moći da pomognu ekipi, a vodiće se kao aktivni. Tako bi ekipe koje u svojim redovima imaju nevakcinisane košarkaše mogli da se nađu u situaciji da moraju da izađu na parket sa sedam ili manje igrača.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading