PANTER OTVORIO DUŠU! Željko me dobro zna jer sam "ubio" Fener u dresu Zvezde

Autor:

Sport

03.01.2022

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre par meseci kao grom iz vedra neba pojavila se vest da nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Kevin Partner prelazi u redove večitog rivala. Nakon par meseci provedenih u crno-belom dresu pod komandnom palicom trenera Željka Obradovića, vanserijski poenter osvrnuo se na svoje košarkaške početke na Starom kontinentu, kao i iskustva u radu sa srpskim stručnjacima.

PANTER OTVORIO DUŠU! Željko me dobro zna jer sam "ubio" Fener u dresu Zvezde

Foto: Starsport

Kevin Panter i Željko Obradović

- U mojoj prvoj evropskoj sezoni rekli su mi samo nemoj da radiš sa srpskim trenerima, oni su ludi. Do sada sam sarađivao sa trojicom. Prvo sa Draganom Šakotom, zatim sa Sašom Obradovićem i sada sa Željkom Obradovićem i ne mogu da se složim sa tom konstatacijom. Oni su fenomenalni stručnjaci koji samo žele da budete najbolji. Pa pogledajte samo istoriju igrača u NBA ligi, one koje su trenirali srpski treneri i videćete kako stvaraju najbolje igrače širom sveta. Onda možete da razumete zašto su treneri toliko naporni i zašto stvaraju najbolje igrače - započeo je priču Kevin Panter za "Mondo"

Prvi evropski angažman Panter je imao u Grčkoj. Teško se navikavao na evropski stil života i bio je blizu povratka u SAD:

- Već u decembru te sezone želeo sam da se vratim u Bronks i to sam saopštio menadžeru. Nisam mogao da se naviknem na Evropu, stil igre,... Pomogao mi je u tom momentu mnogo trener, a i saigrači su uticali da mnogo lakše podnesem adaptaciju. Jedini razlog zašto nisam otišao je to što sam bio bez novca. Plata je bila redovna i to je jedini razlog zbog kojeg sam nastavio da igram košarku.

Potpunu adaptaciju Panter je doživeo kod trenera Šakote u ekipi AEK-a:

- Šakota mi je mnogo pomogao, dozvolio mi je da budem svoj. Objasnio mi je šta od mene očekuje, rekao mi je da igram onako kako znam, da budem agresivan i tako dolazim do poena. Tako je naš odnos započeo. Osvojili smo FIBA Ligu šampiona i polako je sve počelo da dolazi na svoje mesto. AEK mi je pomogao da se probijem i tada su drugi timovi počeli da me primećuju. 

Nakon AEK-a Panter je sa Šakotom sarađivao i u Crvenoj zvezdi u koju je došao iz redova Olimpijakosa:

- Pozvao me je kada mi i nije išlo najbolje u Olimpijakosu. Dvoumio sam se jer sam se nekako navikao da ne igram. Ekipa je uglavnom igrala samo jedan meč nedeljno u Evroligi, ali sam se ipak predomislio. Moram da kažem da je to bio najbolji potez u mojoj karijeri. Beograd me je vratio u život. Tu sam našao mir i ponovo se "upalio" - prisetio se sjajni košarkaš svog prvog boravka u srpskoj prestonici.

Nakon odlične sezone u milanskom Armaniju, Panter se vratio u Beograd, ali ovoga puta je poneo crno-beli dres:

- Mnogi su govorili da je to korak u nazad u mojoj karijeri, ali se ja sa tim ne slažem. Gledajući takmičenja Evroliga jeste veće takmičenje od Evrokupa, ali sam ja u ovom slučaju sagledavao viziju. Obradović me je pozvao, objasnio mi je da je cilj Partizana da se vrati u Evroligu. Ispričao mi je svoju viziju i to me je ubedilo. Nisam više klinac i potrebna mi je prava motivacija da igram. Sve što je Željko rekao zvučalo je savršeno. Uz to Željko me je dobro upoznao pošto sam "ubio" njegov Fener u dresu Zvezde.

Ljubimac navijača Partizana se osvrnuo i na potencijal ekipe Željka Obradovića:

- Svi mladi igrači u ekipi moraju mnogo da reade na sebi, ali po meni Glas će sigurno igrati NBA. Često me čuva na treninzima i uopšte nije tako tih i miran kao što izgleda. Zna da mi dobacuje, da proziva ako napravi neki dobar potez protiv mene, ali takve stvari mi se dopadaju. 

Neizbežno pitanje bilo je vezano i za reakcije navijača nakon prelaska iz crveno-belog u crno-beli tabor:

- Trudim se da ne reagujem na takve poruke. Pišu mi kako sam mogao da promenim stranu, kako sam mogao ovo, ili ono. Ja sam profesionalac i jendostavno želim samo da igram košarku. Razumem da samo postao "neprijatelj", ali me to mnogo ne dotiče. Igrao sam derbi i čuo sam određene povike, ali me sve to ne pogađa, jer srpski jezik i ne znam toliko dobro. Navijači su mi slali snimke posle derbija kada smo Dangubić i ja krenuli na pogrešnu stranu, ali se to dogodilo samo zato što svi mi zajedno igramo u tom "Pioniru" i kada smo domaćini idemo na tu istu stranu. To je prosto objašnjenje.

Za kraj, Panter se osvrnuo i na razliku između evropske i američke košakre:

- Osnovna razlika je u atleticizmu. Američki košarkaši su uz to i brži. Međutim, kada su u pitanju tehnika, veština i košarkaška inteligencija, ne mogu da se porede. Pogledajte samo Nikolu Jokića. On je glavni pokazatelj kako je košarka mentalna igra. On je MVP NBA lige i to mnogo toga govori - zaključio je novi ljubimac Partizanovih navijača uz konstzataciju da bi voleo da zaigra u "Medison Skver Gardenu"

- Možda me tamo i čekaju. Šalim se malo... - završio je Panter

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading