DA LI JE VREME ZA PANIKU U ABA LIGI? Ovo su DETALJI odlaganja meča sa Partizanom!

Autor:

Sport

27.12.2021

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema dosadašnjem rasporedu ABA lige, večeras je trebala da bude odigrana utakmica između Partizana i Mege u "Štark areni", međutim, na zahtev gostiju meč je odložen zbog velikog broja koronom zareženih košarkaša.

DA LI JE VREME ZA PANIKU U ABA LIGI? Ovo su DETALJI odlaganja meča sa Partizanom!

Foto: KK Partizan Nis/Dragana Stjepanović

KK Partizan

Naime, četvorica igrača Mege dobila su pozitivan test na koronu, baš kao i prvi trener Vladimir Jovanović, ali i kada se tome doda i povređeni Kazalon, kao trener Vule Avdalović shvata se da Mega ne bi imala čak pet košarkaša u rosteru.

Generalni menadžer Beograđana Goran Ćakić pojasnio je šta se zapravo dogodilo.

- U petak su se pojavili prvi pozitivni nalazi kod glavnog trenera Vladimira Jovanovića i jednog igrača. U subotu smo onda celu ekipu odveli na testiranje u Batut i tada je potvrđeno da su još tri košarkaša zaražena. Posle treninga koji smo održali u nedelju u Areni na testiranju je bio pozitivan i pomoćni trener. A onda smo danas posle jutarnjeg treninga saznali da je zaražen još jedan igrač - rekao je Goran Ćakić za "Mocart sport".

 

 

Mega je učinila sve da se utakmica odigra, ali posle današnjih vesti morali su da podnesu zahtev za odlaganje, koji ABA liga prihvatila.

- Imali smo ogromnu želju da izađemo na teren i odigramo ovaj meč, čak smo registrovali jednog juniora i jednog kadeta da bismo imali optimalan broj igrača. Njih dvojica nikada nisu odradili trening u prvom timu. Ali, posle ovoga jutros shvatili smo da je prevelika opasnost i rizik da se utakmica odigra. Sa igračem koji je danas bio pozitivan, još dva saigrača su došla na trening zajedno kolima... Sad se i oni žale da imaju neke simptome - pojasnip je Ćakić koji je i dodao:

- Treneri su imali temperaturu, ali se sada dobro osećaju. Kod svih članova je blaža slika... Nadamo se da će tako i ostati. Mi ćemo sada povući ekipu, nećemo nekoliko dana trenirati, pa ćemo ih ponovo sve testirati. Stvarno nije bilo drugog rešenja sem odlaganja. Zdravlje nam je na prvom mestu, tako da se zahvaljujemo ABA ligi i protivniku na razumevanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading