PRERANI ODLAZAK: Potresan oproštaj Bože Maljkovića - blaga duša, tanana, još uvek čuvam poklon koji mi je dao...

Autor:

Sport

20.12.2021

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Region je potresla vest o iznenadnoj smrti Gorana Sobina, legendarnog centra Jugoplastike, koga je u 59. godini izdalo srce.

PRERANI ODLAZAK: Potresan oproštaj Bože Maljkovića - blaga duša, tanana, još uvek čuvam poklon koji mi je dao...

Foto: Starsport

Božidar Maljković

Tužna vest posebno je potresla Božidara Maljkovića, Sobinovog trenera iz najslavnijih dana splitske ekipe.

Maljković se od svog nedakašnjeg igrača i prijatelja, koji je preminuo u ponedeljak, oprostio potresnom porukom:

- Ljut sam!!! Ko sam ja da se ljutim na Boga? Ipak, Sobinkov odlazak moram da mu makar malo zamerim. Taj preuranjeni poziv sebičan je prema nama ljudima. Zašto? Zato što nas je uskratio za najboljeg među nama.

- Ako bih morao da kažem nekom strancu šta je Dalmatinac, ja nemam ni trunku dileme koga bih mu opisao. Blaga duša, tanana, a protiv najvećih takmaca dišpetan i nerazumno hrabar. Ribar da boljeg nema. Još uvek trošim njegovo domaće maslinovo ulje koje mi je, teško ovo pišem, prilikom našeg poslednjeg susreta poklonio. Faliće i nama, i moru, i maslinama. Faliće i Splitu, i Dalmaciji i košarci… Jebi ga!!! - rekao je legendarni Maljković za "Blic".

Koliko je Sobin bio dobričina govori i oproštaj Dina Rađe, još jedne legende Jugoplastike i igrača koji je Sobina izbacio iz prve petorke splitskog giganta. 

- Kao klinac, a Goran je bio četiri godine stariji od mene, došao sam na njegovo mesto. Mogao sam da očekujem svašta, da će biti ljut, da ću imati problema, ali dogodilo se sasvim suprotno. Prvi mi je čuvao leđa. Upravo je on čuvao najveće i najteže centre i zveri kao što su bili Noris i Megi. Baš zato da meni kao klincu bude lakše - napisao je Rađa o nekadašnjem saigraču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading