OPTUŽILI GA DA JE NENORMALAN! Trener Partizana povukao ŠOKANTAN potez!

Autor:

Sport

16.12.2021

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana Željko Obradović govorio je o uticaju na razvoj najkorisnijeg košarkaša NBA lige Nikole Jokića.

OPTUŽILI GA DA JE NENORMALAN! Trener Partizana povukao ŠOKANTAN potez!

Foto: Starsport

Željko Obradović i Duško Vujošević

Trener Partizana ističe krucijalnu ulogu Majkla Melouna u razvoju Nikole Jokića.

- Često se potcenjuje njegov trener Majk Meloun. On je čovek koji je prepoznao ono što većina nas nije, da Jokić može da prenese loptu i bude glavni čovek u napadu. Dao mu je poverenje koje verovano nigde drugde ne bi dobio. A Nikola je genije. Najbolji dodavač NBA lige i to je naplatio i nadogradio - rekao je Obradović za "Nedeljnik".

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Ipak, naglasio je Dule Vujošević još 80-ih godina imao ideje o razvitku visokih igrača na taj način.

- Bio je jedan čovek koji je takve ideje imao i u Jugoslaviji, još odavno... To je Dule Vujošević. On je u Partizanu krajem 80-ih koristio Divca kao trojku i oko njega gradio igru. Pričali su da on nije normalan sa takvim asimetričnim napadom, da eksperimentiše. Ljudi uvek pričaju... Tako se priča i da veliki igrači ne mogu da se kopiraju. Naravno da mogu. Modeli igre ne mogu da se kopiraju jer nemaš 12 istih igrača ili istu petorku, ali igrači mogu. Pa košarka se tako razvila. Veliki igrači su kopirani, a drugi veliki su na to dodavali svoje nove poteze.

Republika

Foto: Starsport

 

Takođe, osvrnuo se i na to da li je na njega vršen politički pritisak da preuzme Partizan.

- Nikakav pritisak na mene nije vršen i odluka da se vratim u Partizan je bila samo moja. Ne može Željka Obradovića niko ni na šta da natera... Ja sam samo svoj. Imam iza sebe godine u kojima se nikada nisam krio iza bilo koga, jer za tim nisam imao potrebu, sve sam u životu uradio tako što nisam pripadao nikome. Svoje političko opredeljenje iskazujem tako što zaokružim neki broj na glasačkom listiću i ubacim ga u kutiju", zaključio je trener crno-belih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading