AMERIKA SE POKLONILA KARIJU: Stef postao NAJBOLJI TROJKAŠ U ISTORIJI NBA (VIDEO)

Autor:

Sport

15.12.2021

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U noći između utorka i srede ispisana je istorija NBA lige. Na meču između Njujork Niksa i ekipe Golden stejta (96:105) legendarni Stef Kari postao je postao je najbolji trojkaš u istoriji NBA lige!

AMERIKA SE POKLONILA KARIJU: Stef postao NAJBOLJI TROJKAŠ U ISTORIJI NBA (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Stef Kari

Cela Amerika je čekala meč sa Niksima jer su Kariju nedostajale dve trojke da obori rekord Reja Alena sa 2.973. trojke u karijeri.

Već u prvoj četvrtini pogodio je dva puta za tri i sa 2 974. trojke postavio rekord koji teško da će neko nekada oboriti.  

Stef Kari je meč završio sa pet trojki. Pogledajte momenat kada je oborio Alenov rekord: 

 

 

- Ranije nikada nisam želeo da pričam da sam najbolji šuter ikada, Sada kada sam oborio ovaj rekord mogu to da kažem bez ikakvih problema - istakao je Kari nakon ispsivanja istorije. 

 

 

Ukupno je na ovom meču upisao je 22 poena, a sjajni su bili i Džordan Pul sa 19 i Endru Vigins sa 18 poena.

Reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica je imao jednu od najboljih partija ove sezone upisavši 14 poena i po 4 skoka i isto toliko asistencije.

U ekipi Niksa sjajnu utakmicu imao je Džulijus Rendl sa 31 poenom i 7 skokova, kao i Derik Rouz koji je dodao 15, Alek Burks 14, a Imanuel Kvikli sa 12 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO 

 

Komentari (0)

Loading