EVROLIGAŠKA DRAMA U PIONIRU: Hrabra Zvezda položila oružje pred MOĆNOM Barsom!

Autor:

Sport

14.12.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone u 15. kolu Evrolige rezultatom 76:69.

EVROLIGAŠKA DRAMA U PIONIRU: Hrabra Zvezda položila oružje pred MOĆNOM Barsom!

Foto: Starsport

Crveno-beli su pružili sjajan otpor lideru elitnog takmičenja, koji je susret prelomio tek u poslednjem minutu.

Domaćin je imao nekoliko napada za potpuni egal, a nakon što oni nisu iskorišćeni Kajl Kjurik je stavio tačku preciznim šutem van linije 6,75!

Crveno-beli su tokom većeg dela utakmice imali problem sa izvođenjem penala, goste je bolje služio šut spolja, pa je poraz srpskog predstavnika bio neminovan.

Gostujući tim predvodio je Hejs Dejvis sa 14 poena, uz osam skokova, dok je Šanli dodao 11. U redovima Zvezde prednjačili su Kalinić i Mitrović sa po 15 koševa, ali nedovoljno za nove bodove.

Nakon 15 odigranih rundi, izabranici trenera Dejana Radonjića upisali su skor 6-9, a u petak u Pionir stiže minhenski Bajern.

Tok susreta mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Crvena zvezda - Barselona 69:76 (13:20, 18:14, 18:27, 20:15)

Kraj meča, pobeda Barselone!

10. minut - Velike šanse je ispustila Zvezda, trojke su promašili Kalinić i Marković, što je kaznio Kjurik - 76:69!

9. minut - Veoma bitan momenat meča na 2:46 do kraja, Mirotić je pogodio uz prekršaj, realizovao je i dodatno slobodno bacanje za 70:63. Mitrović je uspeo da smanji na 70:65, ali je Kjurik povisio na plus šest - 71:65. U narednom napadu, Stefan Marković je pogodio van linije 6,75, Zvezda se u potpunosti vratila u igru!

Međutim, tada je otvorenu trojku promašio Holins, koji je potom faulirao Mirotića. Najbolji igrač Barse bio je hladan "kao špricer" sa penala, pa je svom timu doneo pet poena viška - 73:68.

7. minut - Dejan Davidovac je pogodio na obruču nakon ofanzivnog skoka (61:63), zatim Dejvis nije uspeo da postigne koš, što je kaznio Kalinić. Zvezda se vratila na 63:67!

5. minut - Volters je bio precizan sa penala, usledila je greška Laprovitole, ali je Zvezda odigrala katastrofalan napad za priključak, pa je ostalo 67:59 za goste...

3. minut - Stefan Marković je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, festival promašaja na obe strane, ali Barsa ima lepu zalihu - 55:65.

1. minut -  Stefan Marković je poentirao za 51:61, ali ekspresan odgovor stigao je od raspoloženog Letonca Šmitsa - 51:63.

Španci ulaze u poslednju deonicu sa ogromnih 61:49!

Kalinić je postigao 13 koševa, na drugoj strani Dejvis ima već 14...

10. minut - Katalonci su treći kvartal sigurno priveli kraju, Jokubaitis je postigao koš, velikih plus 12 za gostujući sastav!

9. minut - Barsa je stekla dvocifrenu prednost nakon što je Dejvis iskoristio slobodna bacanja, sjajna napadačka četvrtina gostiju koji vode rezultatom 57:46.

 

 

7. minut - Kalinić je "zapalio" Pionir sjajnom trojkom, ali je uzrvatio Šmits (44:50).

5. minut - Novi poeni Kalinića za 41:45, crveno-beli su zatim odigrali dobru odbranu nad Mirotićem, ali Holins je promašio važan šut sa distance, što je kaznio Dejvis (41:47). 

3. minut - Slično kao na startu susreta, Barsa je bolje počela, Kalinić "drži" Zvezdu, Laprovitola je ponovo pogodio za tri - 37:43!

1. minut - Laprovitola je trojkom "otvorio" treći kvartal - 31:37.

Barsa vodi rezultatom 34:31!

10. minut - Velika nervoza na kraju prvog poluvremena. Dosuđena je po tehnička greška na obe strane, a iz cele situacije profitirala je Barselona koja na veliki odmor odlazi sa prednošću!

9. minut - Mirotić je doneo Barsi novo vođstvo (29:27), Davidovac je iznudio faul i realizovao penale za novo izjednačenje (29:29).

7. minut - Šanli i Šmits su prekinuli niz Zvezde, ipak su uzvratili Holins i Volters, egal u dvorani "Aleksandar Nikolić" - 27:27.

5. minut - Crvena zvezda je izjednačila na krilima sjajnog Mitrović (11 koševa), a prve poena za goste u drugoj deonici dao je Dejvis sa linije penala - 20:22! Ipak, Volters je na isteku napada dao trojku za prvo vođstvo domaćih - 23:22

3. minut - Fenomenalnu, prepoznatljivu odbranu zaigrala je Zvezda, ali teško dolazi do koša u napadu. Davidovac je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja za 16:20. Potom je poentirao i Mitrović, čime je primorao Jasikevičijusa da zatraži tajm-aut (18:20).

1. minut - Davidovac je odigrao perfektnu odbranu protiv Oriole, Cirbes je iznudio slobodna bacanja i pogodio ih - 15:20!

 

 

Barsenola vodi na kraju prve deonice rezultatom 20:13

 

 

10. minut - Nove poene za goste postigao je Dejvis, ali je Mitrović svojim sedmim poenom smanjio zasoatatak kluba sa Malog Kalemegdana!

9. minut - Oriola je pogodio sa distance, na asistenciju Dejvisa, odgovorio je Ivanović - 11:18.

7. minut - Obe ekipe su ispunile bonus, Špance je stao šut za tri poena, ali ni crveno-beli gotovo ništa ne mogu da pogode. Barselona vodi sa ubedljivih 16:7.

5. minut - Fenomenalna igra gostiju! Kalnić je smanjio na 10:5, ali je onda Šanli pogodio van linije 6,75 za ogromnih 13:5 u korist Katalonaca! Bivši as Efesa već ima sedam poena...

3. minut - Zvezda se muči u napadu. Za goste je najpre poentirao Šanli, a zatim i Mirotić uz faul (0:5), a seriju "Blaugrane" prekinuo je Kuzmić, koji je bio precizan posle ofanzivnog skoka - 2:5!

1. minut - Meč je počeo promašajima i greškama na obe strane, još uvek bez poena u Pioniru.

Počinje meč u dvorani "Aleksandar Nikolić"!

 

 

 

Podsetimo, Barsa je lider elitnog takmičenja pa crveno-bele čeka veliki izazov.

Klub sa Malog Kalemegdana trenutno ima učinak 6-8, pa bi bodovi protiv Katalonaca bili krucijalni. Zvezda bi novom pobedom uhvatila korak za ekipama iz Top 8, a u petak će odmeriti snage sa Bajernom.

Tok meča iz Pionira možete pratiti uživo na našem portalu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading