LJUDSKA GROMADA: Marko Kešelj EKSKLUZIVNO za Srpski telegraf - Gradim fabriku za Srbe sa Kosova i Metohije!

Autor:

Sport

12.12.2021

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši košarkaš Zvezde i reprezentacije Srbije Marko Kešelj (33) poznat je kao veliki patriota, ali i humanitarac. Ljubav prema svojoj zemlji i srpskom rodu Kešelj je redovno isticao, kako u nacionalnom dresu tako i u klubovima u kojima je igrao. Međutim, patriotizam nije samo poljubiti grb i podići tri prsta, potrebne su i konkretne akcije. U Markovom slučaju, konkretna i opipljiva pomoć ljudima na Kosovu i Metohiji.

LJUDSKA GROMADA: Marko Kešelj EKSKLUZIVNO za Srpski telegraf - Gradim fabriku za Srbe sa Kosova i Metohije!

Foto: Starsport

U intervjuu za Srpski telegraf Kešelj je otkrio da za srpski narod u južnoj pokrajini gradi fabriku da bi mu olakšao život. To je samo nastavak priče u kojoj su izgrađene dve kuće za srpske porodice s Kosova.

 

Zajedno sa organizacijom Srbi za Srbe organizujete humanitarne akcije. Koliko ste dosad pomogli porodicama sa Kosova i Metohije?

- Domaćin sam humanitarne akcije tri godine zaredom. Zasad smo izgradili dve kuće. Ove godine smo u saradnji s humanitarnom organizacijom Arnoa Gujona odlučili da napravimo fabriku za preradu voća da bismo mogli da zaposlimo ljude s Kosova i Metohije i omogućimo im bolji život.

Osvojili ste ABA ligu sa Crvenom zvezdom 2019. i to nakon pobede sa 3:2 protiv Budućnosti. O toj seriji se priča i dan-danas, kako je se vi sećate?

- Pobeda protiv Budućnosti (97:54) u petom meču mi je najdraža. Bio je to pravi spektakl. Takva energija i sve što se dešavalo teško može da se ponovi.

Pri rezultatu 2:0 u seriji za Zvezdu nosili ste zastavu Srbije u Podgoricu da njom proslavite ako pobedite?

- Žao mi je što nisam imao priliku da raširim zastavu Srbije u Morači. Posebno jer tada nije bila dobra situacija u Crnoj Gori za naše ljude. Tim gestom hteo sam da pružim podršku ekipi, ali i svim ljudima. To bi izazvalo određene reakcije ljudi u hali, ali ja nisam plašljiva osoba.

Pokorili ste Evropu sa Dušanom Ivkovićem 2012. dok ste nastupali za Olimpijakos.

- Počeli smo kilavo, bukvalno smo se provlačili sve do fajnal-fora. Onda je došao taj završni turnir, gde smo bili totalni autsajderi. Nakon pobede nad Barselonom počeli su ozbiljno da nas gledaju. Onda ide utakmica sa CSKA u finalu, gde smo prvo gubili 20 razlike. Tad smo pomislili, ajde bar da smanjimo da se ne brukamo. I na kraju smo ih dobili.

Da li ste dali pehar Evrolige Milošu Teodosiću i Nenadu Krstiću, koji su igrali za CSKA, da se slikaju posle meča?

- Zvao sam posle meča Tea i Krleta da ih zadirkujem, ali oni to nisu sportski prihvatili. Mada ih razumem, adrenalin je učinio svoje.

Nastupali ste za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu 2010. Kako sad gledate na sve što se dešavalo na tom takmičenju?

- Više puta sam pričao anegdotu za Teovu trojku protiv Španaca. On je posle meča rekao da nije imao snage da izvede ono što je Duda tražio od njega i zato je šutnuo. Onda smo išli na Turke, taj meč se završio kako se završio. Mene i dan-danas boli taj poraz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading