ZVEZDA SLAVILA POSLE NEVIĐENOG PREOKRETA: Radonjić ISKLJUČEN, crveno-beli do pobede posle tehničke na sekund do kraja!

Autor:

Sport

11.12.2021

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde su posle neverovatnog preokreta savladali Krku u Novom Mestu u okviru 11. kola ABA lige rezultatom 71:70.

ZVEZDA SLAVILA POSLE NEVIĐENOG PREOKRETA: Radonjić ISKLJUČEN, crveno-beli do pobede posle tehničke na sekund do kraja!

Foto: ABA liga

Pakleni ritam je očigledno uticao na neubedljivu igru Crvene zvezde koja je gubila skoro tokom čitavog meča.

Nakon dve jako bitne pobede u Evroligi nad Olimpijakosom i Zenitom, crveno-beli su se jedva izvukli protiv potpunog autsajdera.

Krka je bolje ušla u meč i posle prve četvrtine imala 16:12, dok izabranicima Dejana Radonjića ništa nije išlo od ruke. 

Uspela je Crvena zvezda da smanji zaostatak trojkama i čak preokrene na startu druge četvrtine, ali to nije potrajalo. Domaći su na seriju odgovorili serijom i uspeli da na veliki odmor odu sa zavidnom prednošću 35:27

 

 

Treća četvrtina je protekla u nizanju neshvatljivih greški crveno-belih, dok je Krka koristila svoje šanse, a potom na poluvreni imala ogromnih plus 17, 59:42.

Poslednja četvrtina je bila neverovatno turbulentna, a sve je počelo isključenjem Dejana Radonjića. Trener Zvezde je izbačen van hale posle negodovanja zbog dosuđenog faula u napadu.

Ovo kao da je bila šok terapija za njego tim, pa je usledila neverovatna serija gostiju od 16:0. Košarkaši Krke su se potpuno pogubili u poslednjem periodu, a sudija je bio glavni akter i uspostavio takav kriterijum da je za svaki kontakt svirao faul.

Uspeli su crveno-beli da preokrenu na 62:63, Kosi je pogodio dva bacanja, da bi Kalinić doneo novu prednost na 1.35 do kraja.

 

 

Gibs potom pogađa za tri poena za 68:67, a onda Kalinić ne uspeva da realizuje slobodna bacanja. U narednom napadu Gibs posle faula donosi Krki plus 3.

Međutim, domaći su se odlučili da brane napad, i to se ispostavilo kao loša ideja jer se Kalinić iskupio i pogodio šut za tri poena 70:70.

Krka je izgubila loptu u poslednjem napadu, a onda je trener domaćih zbog eksplozivne reakcije dobio tehničku, Kalinić pogađa slobodno bacanje i Crvene zvezda slavi posle neviđenog preokreta.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bili su Davidovac sa 19, Kalinić sa 15 i Marković sa 10 poena.

Kod Krke su se istakli Stipčević sa 16, Gibs sa 14 i sa po 12 poena Kosi i Lapornik.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading