ŽOC JE ČEKAO PUNIH 28 GODINA! Legendarni trener ponovo u vrtlogu "večitog derbija"!

Autor: M.S.

Sport

13.11.2021

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni trener Željko Obradović (61) posle 28 godina ponovo će biti deo večitog derbija i predvodiće crno-bele protiv ljutog rivala! Košarkaši Crvene zvezde formalno će ugostiti Partizan sutra uveče (19.00, Arena sport 1), što će biti njihov prvi duel u novoj sezoni i to u osmom kolu ABA lige.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović u razgovoru sa Kevinom Panterom

Osim duela najvećih rivala i trenutno glavnih favorita za osvajanje regionalne lige, ovaj meč će biti posebno atraktivan upravo jer Žoc staje prvi put na crtu crveno-belima otkad se vratio u Humsku. Naime, Obradović je poslednji put bio deo večitog derbija davne 1993, kada je u finalnoj seriji plej-ofa Crvena zvezda slavila sa 3-2 i osvojila titulu posle 21 godine posta, a svoju 13. u klupskoj istoriji.

BOLJI REZULTAT

Jedan od aktera te serije bio je i bivši košarkaš Partizana, tada mladi, Miroslav Berić (48), koji je u razgovoru za Srpski telegraf otkrio da ne pamti po dobrom poslednji Željkov večiti derbi, ali da se nada da će ovaj put stvari biti drugačije. U svakom slučaju, biće mu veoma zanimljivo da ponovo gleda Žoca protiv Zvezde.

Republika

Foto: Starsport

Tremer Partizana Željko Obradović

- Poslednjih dana vlada velika euforija oko duela Zvezde i Partizana i jasno mi je zbog čega je tako. Povratak Obradovića je podigao sve na neki viši nivo. Žao mi je što se taj poslednji Željkov derbi pre mnogo godina završio porazom. Nadam se da će sad biti bolji rezultat nego kada smo mi igrali. Mada, ne smemo sve da gledamo kroz tu jednu utakmicu, koja nije bila povoljna za crno-bele. Trebalo bi da se pogleda kakav je bio Obradovićev učinak protiv večitog rivala na svim mečevima, pre nego što je otišao u Huventud i dalje u Evropu - kazao je Berić.

Republika

Foto: Starsport

Legenda Partizana Miroslav Mića Berić

Klub iz Humske zasad nema poraz u regionalnom takmičenju na sedam utakmica, dok su crveno-beli zabeležili jedan kiks i to protiv Igokee u trećem kolu (75:68). I pored toga što izabranici Željka Obradovića ne znaju za poraz ove sezone, Berić smatra da klub sa Malog Kalemegdana ima blagu prednost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading