ZVEZDA KAO FURIJA: Kalinić i Volters presudili Megi!

Autor:

Sport

01.11.2021

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Crvene zvezde zabeležila je petu pobedu u regionalnoj ABA ligi. U okviru šestog kola ovog takmičenja u dvorani "Aleksandar Nikolić" pala je i ekipa Mege, koja je savladana rezultatom 81:67 (24:16, 22:16, 14:16, 21:19 )

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Crvena zvezda - Mega

Četa Dejana Radonjića silovito je ušla u ovaj meč i na samom startu se rezultatski odvojila od, kako je tada izgledalo, nemoćne Mege. 

U drugoj četvrtini, dominacija domaćih se nastavlja, pre svega je prednjačio Nikola Kalinić ali i Amerikanac Net Volters koji je takođe blistao. U jednom trenutku crveno-beli su imali prednost od 33:16 što je nagoveštavalo brutalnu pobedu ekipe sa Malog Kalemegdana. 

Ipak, nisu se predavali ni gosti. U trećoj četvrtini, Mega je krenula na sve ili ništa a predvodili su je Balcerovski i Matković. Zvezda, međutim nije dozvolila da se gosti primaknu njihovom rezultatu te su samo održavali dvocifrenu distancu na semaforu. 

Treće četvrtina pripala je Megi, rezultatom 14:16.

Nisu dozvolili crveno-beli da meč uđe u napetu završnicu. U poslednjoj četvrtini su odigrali "onoliko koliko treba" da bi se meč priveo kraju. 

U redovima Zvezde najviše se istakao pomenuti Volters sa 13 poena, sledio ga je Kalinić sa 11, takođe je i Simonović zabeležio 11 poena, uz njih u strelce su se upisali i , Dobrić sa 10, Lazarević i Kuzmić sa 8 upisanih poena, Holins je zabeležio 6 poena, Luka Mitrović po 5, Davidovac 3, i Uskoković sa 2 poena. 

Što se tiče Mege, najviše su prednjačili pomenuti Balterovski sa 19 i Matković sa 14 upisanih poena, pratili su ih Durišić sa 10 i Ružencev sa ubačenih 8, a upisali su se još i Jović i Kocović sa 5, Cerovina i Smit sa po 3 ubačena poena.    

Naredni meč Crvene zvezda igra 4.11. u okviru Evrolige, kada joj u goste dolazi grčki Panatinaikos.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading