FRUSTRIRAN I NADOBUDAN: Hrvat PRIZNAO da ga SRPSKE RANE još uvek PEKU, pa izazvao BURU u komšiluku!

Autor:

Sport

31.10.2021

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši hrvatski reprezentativac Marko Popović prisetio se bolnih dana iz perioda dok je nosio dres sa nacionalnim grbom.

Republika

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije

Reprezentacija je bolno iskustvo, ponosno i bolno, s dečačkim gresima, 'pljuvanjem' po igračima, velikim očekivanjima pre svakog velikog takmičenja… Za javnost su uvek igrači bili krivci. Dan-danas su ti igrači ostali krivci. Niko ne spominje selekcije i način na koji se gubilo. Mene najviše boli to što neki treneri nisu stali iza svojih igrača u svih tih deset godina, koliko sam ja bio svjedokom i akterom događanja. Bilo je i puno nekorektnosti prema Nikoli Vujčiću, Roku Ukiću, Nikši Prkačinu, Zoranu Planiniću, Anti Tomiću - izjavio je Popović za "Tportal", pa dodao:

- I ja sam imao neke frustracije, osetio sam nekorektnost na svojoj koži. Zabolelo me to što sam napravio grešku, po svima krucijalnu, ali neću o tome da govorim. Poenta je u tome da nisam dobio nikakvu podršku nakon toga, a bio sam mlad igrač. Danas gledam s ljudske strane šta bih ja uradio kao trener, jer ono što je mene zabolelo, ne bih želeo da nekog drugog boli. Kakvi god da smo bili u tom trenutku, uvek smo bili nadomak polufinala i zapinjali na tim četvrtfinalima. Naša silna 'neuspešna' četvrtfinala uspeh su u odnosu na današnje stanje u hrvatskoj reprezentaciji.

On je uporedio krem evropske košarke, uključujući i Srbiju, a smatra da su reprezentacije tada bile mnogo jače.

Činjenica je da smo tada igrali protiv najbolje Litvanije ikada te Francuske, Španije i Srbije u najboljim izdanjima. Danas se kvalitet raspršio na više država i više nema izrazitog favorita, a tada je to bilo puno naglašenije. Žalim za tim uspehom koji nam svima nedostaje, ali opet, svi ti neuspesi formirali su me kao čoveka i ne bih nikad promenio ništa u svojoj karijeri. Nas su upoređivali s reprezentacijom koja je harala do 1995., današnju reprezentaciju s nama. Naš je mentalitet čudan. Kod nas je merilo takvo da ako smo drugi na Olimpijadi, odmah moramo biti prvi u Evropi. Ako nisi prvi, zadnji si. Kada smo uzeli bronzu na Svetskom prvenstvu u Torontu, ljudi nisu baš bili zadovoljni. Nisu bili zadovoljni ni bronzom u Atini 1995. godine. A od tada nismo osvojili ništa - dodao je Marko Popović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading