ŠOK ZA NAVIJAČE: Stigao kao veliko POJAČANJE, a sada im je priredio RAZOČARENJE!

Autor:

Sport

29.10.2021

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je posle dobrog starta sezone nanizala četiri poraza u Evroligi, a navijači su se obrušili na Ostina Holinsa koji je na Kalemegdan stigao kao veliko pojačanje, a do sada to ničim nije opravdao.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Holins je sa samo 34 poena na 6 mečeva Evrolige (u proseku 5,7) tek sedmi strelac Crvene zvezde, a doveden je kao bek šuter koji treba da napravi razliku i posle Kalinića i Vajta je treće veliko pojačanje crveno-belih od kojeg su navijači imali velika očekivanja.

Za razliku od prve sezone u Evropi kada je igrao za Zenit i kada je imao 10,4 poena po meču, sada pruža mnogo slabije partije. Da li mu ne odgovara sistem Dejana Radonjića ili prosto nije ušao u formu ne znamo

Primera radi Dobrić za 23 minuta beleži u proseku 9,5 poena, Mitrović 8,9 za 21 minut, a Volters za 25 minuta odličnih 12,3 poena. Kalinić koji je lider tima ubacuje 11,3, a tu su još Lazarević, Simonović i Davidovac. Dobra stvar je da Zvezdinu igru nose domaći igrači u odnosu na ostale timove koji imaju po tri i više stranca koji su lideri.

Republika

Foto: KK Crvena zvezda

Ostin Holins očajan na startu sezone

Crveno-beli su najnefikasniji tim sa samo 66,86 ubačenih poena u proseku i ubedljivo su poslednji po efikasnosti. Dobra odbrana donekle vadi ekipu iz problema, ali košarka je igra u kojoj se računa kad probaciš loptu koprz obruč, jer ne možeš stalno da se braniš uspešno.

U segmentu odbrane Zvezda je drugi tim iza Fenerbahčea po broju primljenih poena, samo 70 u proseku. 

Uprkos poteškoćama koje je Dejan Radonjić imao pri sastavljanju tima za svaki meč, crveno-beli su dobro ušli u sezonu, ali umor i ubitačan ritam su ih već sustigli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading