AKO OVAKO NASTAVI BIĆE MVP: Dončić PREOKRENUO Sparse i doneo pobedu Dalasu!

Autor:

Sport

29.10.2021

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U noći između četvrtka i petka odigrano je novo kolo NBA lige. Na parketu su bili i košarkaši Dalas Maveriksa koji su izvojevali pobedu nad San Antonijom rezultatom 104:99 (15:25, 32:24, 29:27, 28:23). Najzaslužniji za pobedu je slovenački košarkaš Luka Dončić.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Slobodno se može reči da se Dončić već u uvodnim mečevima sezone istakao kandidaturu za MVP priznanje.

Bivši igrač Real Madrida obacio je 25 poena, upisao pet asistencija i tri skoka, ali je bitnije od njegovog učinka vreme u kom je postizao poene. Bio je ključni čovek za preokret i pobedu!

San Antonio je već na kraju prve deonice imao dvocifrenu prednost, a u manje oscilacije uspeli su da ostanu u vođstvu do finiša susreta. Na početku poslednjeg perioda imali su ''plus tri'', što je do kraja susreta istopio Dončić.

 

 

Kada je Luka prelomio susret u korist Dalasa, Maveriksi su išli i do prednosti od 11 poena u poslednjoj četvrtini.

Za to su najzaslužniji bili i Džejlen Branson sa 19 poena, odnosno Fini-Smit (14), Kleber (12) i Pauel (11 poena).

Ovo je treće uzastopna pobeda Maveriksa.

Među onima koji su propustili derbi Teksasa je i srpski centar Boban Marjanović, koji je zbog povrede leđa ostao van tima za ovaj susret.

U poraženoj ekipi bolji od ostalih bio je Dežonte Marej sa 23 poena, a još četvorica košarkaša imali su dvocifreni učinak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading