SRBI CEPALI MREŽICE U NBA: Bjelica bolji od Jokića! Bobi DOMINIRAO u pobedi Dalasa (VIDEO)

Autor:

Sport

07.10.2021

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš i prošlogodišnji MVP NBA lige, Nikola Jokić, poseldnju utakmicu u sezoni odigrao je, sada već davnog, 13. juna. Bio je to meč u kojem je Denver poražen u plej-ofu od ekipe Finiksa. Stoga se može reći da se Nikola prilično odmorio, što se i vidi u njegovoj svežini na terenu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jokić fokusiran na šuteve

Srpski centar je takođe u međuvremenu je postao otac, pa je tek u noći između srede i četvrtka ponovo izašao na teren.

Tačno 116 dana kasnije, Jokić je odigrao pripremnu utakmicu za Denver i pokazao da će opet biti MVP kandidat, bez obzira šta ankete generalnih menadžera govorile.

Denver je u pripremnom meču izgubio od Golden Stejta (118:116), a Jokić je na terenu proveo samo prvo poluvreme.

Ipak, i to je bilo dovoljno Jokiću da za 16 minuta zabeleži 17 poena (7/11) i 10 skokova, uz još po dve blokade i asistencije.

Odlučio je Srbin da malo više forsira šut dok je bio na parketu, pa ćemo videti da li će tako biti i kada počnu zvanične utakmice, ili će i dalje prvenstveno gledati da asistira za koš, a tek onda i da sam postigne poene.

Jokić je bio najefikasniji kod Denvera, a pratili su ga još Aron Gordon sa 16, Dozir sa 13, Džamajkl Grin sa 12, Hiland sa 11 i Džef Grin sa 10, dok je u ekipi Golden Stejta lepu "rolu" imao Nemanja Bjelica. "Profesor" je stigao ovog leta i čini se da će biti sasvim dobar dodatak Voriorsima.

Bjelica je postigao 13 poena (4/7) i uz to imao tri skoka i dve asistencije, a samo su Kari (14), Porter (15) i Pul (17) bili efikasniji od njega.

 

 

U predsezoni odigran je i meč Dalas - Juta, u kojem su Maveriksi odneli pobedu rezultatom 111:101.

Poput Nikole Jokića i Luka Dončić je odigrao jedno poluvreme, odnosno 16 minuta.

To je megatalentovanom Slovecu bilo dovoljno da dođe do 19 poena (8/10 iz igre) i još šest skokova i pet asistencija, dok je imao i jednu ukradenu loptu.

 

 

Ekipa Jute nije imala rešenje ni za srpskog košarkaša Bobana Marjanovića koji je na terenu proveo tek nešto više od devet minuta, ali mu je to bilo dovoljno da dođe do 14 poena (5/7 iz igre), dva skoka i tri asistencije.

U timu Jute Džez najviše se istakao GolDžared Batler sa 22 poena.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading