DANAS BI NAPUNIO 57 GODINA: Jedna odluka je odvela Dražena Petrovića u SMRT - kako se desila jedna od najvećih tragedija u istoriji sporta! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.10.2021

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni košarkaš Dražen Petrović bi danas proslavio 57. rođendan. On je nastradao 1993. godine u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, a ova tragedija se smatra jednom od najvećih u istoriji sporta.

Republika

Foto: youtube.com/NBA

Na današnji dan je rođen Dražen Petrović

Petrović je 7. jula 1993. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći, kada se njegov crveni golf naleteo u kamion cisternu na auto-putu kod Denkendorfa u Nemačkoj.

Dan ranije odigrao je poslednju utakmicu i postigao poslednji koš.

Hrvatska je u poljskom Vroclavu igrala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, rival je bila selekcija Slovenije. Utakmica nije imala rezultatski značaj, pošto su Hrvati ranije obezbedili plasman.

 

 

Slovenija je u toj utakmici slavila sa 94:90, a Petrović je postigao 30 poena. Dražen je u poslednjoj minuti utakmice izveo dva slobodna bacanja, prvo je pogodio, a drugo promašio,što je bio poslednji koš u briljantnoj karijeri.

On je posle meča doneo kobnu odluku da vrati u Hrvatsku sa tadašnjom devojkom Klarom Salentzi koja je te noći bila za volanom, a prema policijskim izveštajima brzina kojom je vozila je bila 160 kilometara na sat.

Dražen je spavao na suvozačkom mestu, pa je pri sudaru ispao iz automobila i na mestu poginuo.

Petrović je karijeru počeo u Šibeniku, potom je igrao za Cibonu, Real Madrid, da bi prešao u NBA gde je nosio dres Portlanda, a potom u Nju Džerzi Netse gde je doživeo najveću slavu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading