"PARNI VALJAK" SAMLEO HAMBURG: Dominacija Pantera i FESTIVAL trojki - Obradovićeva prva pobeda u Evrokupu! (VIDEO, FOTO)

Autor:

Sport

19.10.2021

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su Hamburg u Nemačkoj na startu Evrokupa rezultatom 106:97.

Republika

Foto: Twitter/KK Partizan NIS

Kevin Panter na meču Hamburg - Partizan

Crno-beli su pitanje pobednika rešili već u trećem kvartalu, kada su stekli ogromnu razliku, ali je u poslednjoj četvrtini došlo do opuštanja. Nemački predstavnik je to iskoristio da smanji razliku, ali nije uspeo da završnicu učini dramatičnom.

Izabranike trenera Željka Obradovića predvodio je Kevin Panter sa 26 poena, a pratili su ga Dalas Mur sa 17, dok su Smailagić i Madar dodali po 13.

U poraženom sastavu istakao se Houmsli sa 21 košem, uz četiri pogođene trojke.

Crno-beli će u 2. rundi ugostiti Turk Telekom sledeće srede u "Štark areni".

Tok duela mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Partizan je pobedio Hamburg sa 106:97!

10. minut - Bez drame u finišu, prvo slavlje Partizana u Evrokupu. 

9. minut - Partizan je malo pokvario utisak u finišu, ali Hamburg je pred premijernim porazom u drugom po rangu evropskom takmičenju.

7. minut - Trudi se Hamburg da se vrati u meč, Smailagić je pogodio iz skoka u napadu, ali poenima Hajnriha Nemci su prišli na 97:86... 

5. minut - Nemci su uspeli da praktično prepolove zaostatak, veoma bitnu trojku je dao Mur, potom je i Smailagić realizovao slobodna bacanja - 78:95!

3. minut - Braun je nastavio da poentira, ali je uzvratio Avramović, na asistenciju Zagorca (68:90). Ipak, Džejlon Braun je vezao još dve trojke, ima već 16 poena, Jamburg je zapretio crno-belima - 74:90!

1. minut - Bez poena na obe strane na početku poslednjeg kvartala, 

"Parni valjak" u odlučujuću četvrtinu ulazi sa ogromnih 88:66!

10. minut - Zagorac je pogodio oba penala (86:63), usledila je blokada Koprivice, pa novi prekršaj, nastavlja se dominacija "parnog valjka"! Centar gostiju je pogodio slobodna bacanja, a Houmsli jiš jednu trojku!

9. minut - Fenomenalno zakucavanje izveo je Koprivica, raspoloženi Braun pogađa za ponos Nemaca - 63:84

7. minut - Razigrao se Zek Ledej, konačno je pronašao pravi ritam. Nakon njegove trojke na semaforu je stajalo 78:55, međutim odgovorio je Braun istom merom (58:78). 

5. minut - Popustila je koncentracija igračima Partizana, Hamburg je napravio niz od 7:0, ali pobeda gostiju ne bi trebalo da bude dovedena u pitanje - 50:71

3. minut - Braun je pogodio sa distance, ali Kevin Panter nastavlja da "melje", ima već 22 koša, crno-beli vode rezultatom 67:43. Potom je i Smailagić bio polovičan sa linije slobodnih bacanja, a Mur je četvrtom trojkom dodatno uvećao prednost - 71:43!

1. minut - Partizan je u drugom delu nastavio tamo gde je stao. Prvo odlična odbrana, pa trojka Dangubića koji ima osam poena - 64:40!

Posle 20 minuta igre Partizan vodi sa ubedljivih 61:40!

10. minut - Braun je bio precizan van linije 6,75 (40:57), ali je Panter nezaustavljiv sa već 19 poena!

9. minut - Nova trojka Mura, ovoga puta sa deset metara u poslednjoj sekundi napada (52:44), domaćin je izgubio loptu, ali je pogrešio kapiten crno-belih, pa je propala prilika da srpaski tim dodatno uveća prednost. Ipak, Hamburg ništa ne može da pogodi, Dangubić je dao novu trojku, Panter već ima 15 poena, sve ide po Žocovom planu u Nemačkoj - 57:37

 

 

7. minut - Kada sipa, onda pljušti! Rade Zagorac je vezao dva pogotka, raste vođstvo izabranika Željka Obradovića, već je "plus 18" - 31:49!

5. minut - Houmsli i Kocar su bili precizni van linije 6,75 (31:41), ali je Panter nastavio sa sjajnom igrom iz prve četvrtine, nadovezao se i Smailagić za 31:45!

3. minut - "Parni valjak" je stigao do prve dvocifrene prednosti. Dve trojke je vezao Dalas Mur za 39:28, a razlika je mogla biti i veća, međutim Madar je napravio faul u napadu.

1. minut - Di Leo je otvorio drugu četvrtinu sa dva poena, nakon što je pogodio oba penala, a odgovorio je Madar preciznim pokušajem sa poludistance. Partizan čuva "plus četiri" - 30:26.

Nakon prvog kvartala, Partizan vodi sa 28:24

 

 

10. minut - Nova trojka Madara, a u samom finišu deonice, na pet sekundi pre kraja, Houmsli je zbog prigovora dobio tehničku, što je Partizan iskoristio da uveća razliku!

9. minut - Novu trojku je pogodio Houmsli, ovoga puta na samom isteku napada, ali je uzvratio Madar istom merom (20:19). Nakon dobre odbrane crno-belih, fauliran je Panter, pa gosti ponovo imaju minimalnu prednost - 20:21.

7. minut - Panter je nerešiva enigma za Nemce, Amerikanac već ima osam poena, ali su Beograđani sa dve uzastopne izgubljene lopte sebi zakomplikovali život. Hamburg je najpre smanjio zaostatak na 14:16, a posle trojke Houmslija domaćin je preokrenuo - 17:16.

5. minut - Hamburg je napravio seriju od 6:0 koju je prekinuo Avramović sa poludistance (8:9), ali je Hajnrih bio precizan posle ofanzivnog skoka - 10:9. Fenomenalan potez izveo je Kevin Panter u narednom napadu, Amerikanac sa srpskim pasošem je pogodio trojku uz faul, pa su crno-beli došli do četiri poena u jednom napadu. Gosti vode sa 13:10.

 

 

3. minut - Posle krilnog centra, poentirao je i Panter "floterom", odgovorio je Holarc za 4:2, ali je Avramović bio precizan van linije 6,75 - 2:7!

1. minut - Kevin Panter je proigrao Smailagića, koji je postigao prve poene na meču - 0:2!

 

 

Počinje meč u Hamburgu

 

Crno-beli otvaraju drugo po rangu evropsko takmičenje u Nemačkoj, nakon odličnog starta sezone u ABA ligi. Četa trenera Željka Obradovića upisala je četiri startne pobede na Jadranu, a pokušaće da na trijumfalan način otvori i nastup u Evropi.

Podsetimo da se ove godine Evrokup igra u drugačijem formatu, a timovi su podeljeni u dve grupe sa po deset ekipa. "Parni valjak" slovi za jednog od favorita za samu završnicu, a pokušaće da izbori što bolju poziciju uoči doigravanja.

Nakon duela sa Hamburgom, crno-beli će sledeće nedelje ugostiti ekipu Turk Telekoma u "Štark areni".

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading