CRVENO-BELA LEKCIJA PODGORIČANIMA: Zvezda u FANTASTIČNOM duelu savladala Budućnost, Mitrović DOMINIRAO protiv bivšeg kluba!

Autor:

Sport

04.10.2021

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost sa u derbi meču 2. kola ABA lige.

Republika

Foto: Starsport

Velika borba vođena je u Pioniru

Zvezda je u sjajnom meču u Pioniru stigla do važne pobede nad ljutim rivalom, pa posle dva odigrana kola je uz Partizan, Cibonu i Cedevita Olimpiju jedina ekipa sa maksimalnim učinkom. 

Sa druge strane ekipa Aleksandra Džikića doživela je prvi poraz u novoj sezoni.

Duel dva tima obeležio je veliki broj izgubljenih lopti, a u takvoj konstalaciji snaga bolje se snašla Crvena zvezda.

Meč je počeo rezultatskom klackalicom, koju je serijom poena prekinuo Ognjen Kuzmić, pa je Zvezda povela sa 12:7. Do kraja prve četvrtine igralo se koš za koš, pa je nakon uvodnih 10 minuta srpski tim vodio sa 19:14.

Iako je Budućnost postigla prve poene u drugoj četvrtini, Zvezda je ubrzo zaigrala mnogo bolje i pravo niotkuda je po prvi put stigla do dvocifrene prednosti (28:18). Kuzmić je nastavio sa dobrom igrom, a odlične sekvence imali su Dobrić i Davidovac. Zvezda je pred kraj perioda povela sa maksimalnih 37:26, a onda je u poslednjem napadu primila tri poena, bacanje Silija i zakucavanje Rida, pa se na odmor otišlo sa 37:29.

Republika

Foto: Starsport

Budućnost je za nepuna tri minuta treće četvrtine napravila ogromnu seriju od 8:0 i stigla do izjednačenja. Ta serija je išla čak do 14:0, pa je tim iz Podgorice poveo sa 40:37. Ipak, Zvezda poenima i Voltersa konačno prekida tu seriju i stiže do novog vođstva.

Do kraja četvrtine oba tima su imala periode dobre igre, a Budućnost je pred poslednjih 10 minuta vodila sa 47:45.

U četvrtoj četvrtini na početku smo gledali preslikanu treću četvrtinu, samo su uloge bile obrnute. Kalinić se razigao, Volters je postigao trojku, a Zvezda je letela po terenu, pa je serijom od 13:0 stigla do ogromnih 58:47. Sili je pogodio jedan penal i tako konačno postigao prve poene za Budućnost u ovoj četvrtini.

Podgoričani su nastavili sa katastrofalnom igrom u četvrtom periodu, u kojem su imali čak četiri faula u napadu. Zvezda je sa druge strane koristila svaku šansu, pa je predvođena Kalinićem, Dobrićem i Kuzmićem znalački čuvala dvocifrenu prednost.

Budućnost je trojkom Silija krunisala seriju kojom je stigla na -7, ali je onda danas najbolji košarkaš Zvezde Luka Mitrović svojim poenima otklonio sve sumnje oko trijumfa, a potom je novu trojku postigao i Kalinić.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je doskorašnji košarkaš Budućnosti Luka Mitrović sa 19 poena, Kuzmić je dodao 13, kolik je imao Kalinić. Očajan meč odigrao je Nikola Ivanović. Crnogorski reprezentativac je završio utakmicu bez postignutog poena, uz očajan šut iz igre, 0/7.

U ekipi Budućnosti najbolji je bio Siliu sa 19 poena, Rid je ubacio 15, a Micov 11 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading