ZVEZDA I PARTIZAN U EVROLIGI? Oglasili se iz ABA lige i RASPALILI maštu Delija i Grobara!

Autor:

Sport

27.09.2021

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milija Vojinović je analizirao tekuće stanje u regionalnoj košarci.

Republika

Foto: Starsport

Duel Zagorca i Davidovca na Večitom derbiju

Tom prilikom, Vojinović se dotakao pitanja sukoba interesa, ali i mogućnosti da ABA liga dobija dva predstavnika u Evroligi.

Ne vidim nikakvu problematiku. Ne treba da uplitati ABA ligu u sve to. Ukazujem na društveni ugovor. Svi klubovi su u ABA ligi na osnovu sportskih rezultata. Ne poklapa se nijedan dokument, ne poklapa se nijedna funkcija. Igraju u različitim dvoranama. To pitanje se nikada nije uputilo ni Savezima, a u ABA ligi je to trn u oku.- odgovorio je Vojinović na pitanje o sukobu interesa.

Takmičenje na Jadranu zaslužuje dva mesta u eliti, a već je o tome razgovarano sa Đordijem Bertomeuom, prvim čovekom Evrolige.

 Imali smo sastanke sa Bertomeuom. Upoznali smo se uživo, pre toga smo imali sastanke preko Zooma. Dopao mu se projekat. Nastupali smo u sportskom delu, jer nismo zadovoljni sa jednim klubom u Evroligi. Ovaj region je mnogo dao evropskoj košarci. Nesporno će se šampion kvalifikovati u Evroligu, a tri kluba će biti u Evrokupu - zaključio je Milija Vojinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading