JOKIĆEVIM STOPAMA: Poznato zašto je Pokuševski ODJAVIO Srbiju!

Autor:

Sport

26.09.2021

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo je otkaza primila košarkaška reprezentacija Srbije pred start kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju. Kao jedan od glavnih razloga pominjao se gust raspored NBA lige i veliki broj odigranih utakmica.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Pokuševski

Srbija je tako ostala bez najboljih, Bogdana Bogdanovića, Nikole Jokića ali i mlade nade srpske košarka, Alekseja Pokuševskog, koji od prethodne sezone nastupa za tim Oklahome.  

Popularni Poku je imao nekoliko impresivnih partija u svojoj ruki sezoni u NBA ligi, ali pred njim je još mnogo rada, što prepoznaju i Tanderi, čiji generalni menadžer Sem Presti otkriva određene planove sa ovim mladim igračem.

- Želeli smo da bude u potpunosti fokusiran na fizički trening i svoje fizikalije. Kada igrač završi sezonu, posebno kada je mlad kao on i kada na sve to ima veću minutažu, onda mu je potrebno vreme. Treba vremena da se odmori mentalno, fizički i emotivno kako bi mogao da se vrati na treninge. Sve to je bazirano na podacima koje timovi koriste. Onda kada u predsezoni dođe do određenog nivoa svog tela, želimo na tome da ga zadržimo - naveo je Presti.

Stoga, Pokuševskog nije bilo u dresu nacionalnog tima iako je dobio poziv selektora Igora Kokoškova, kao ni u Letnjoj ligi.

- Nije bilo potrebe da igra i Letnju ligu. Posebno sa fizičkog gledišta. Ima dosta stvari na kojima treba da radi i na koje smo želeli da bude fokusiran. Smatram da je Aleksej uradio fantastičan posao u svemu tome tokom leta - dodao je Presti.

Pokuševksi je u prošloj sezoni nastupio u 45 navrata sa prosečnom minutažom od 24.2 i za to vreme je imao učinak od 8.2 poena i 4.7 skokova po utakmici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading