ZVEZDA ILI PARTIZAN? Evo ko je APSOLUTNI favorit za osvajanje ABA lige!

Autor: M. S.

Sport

24.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povratak Obradovića povećao je šanse za povratak titule u Humsku, smatra Dušan Kecman, dok Marko Kešelj veruje da će njegov voljeni klub učiniti sve da odbrani titulu na Jadranu.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa košarkaškog Večitog derbija - Branko Lazić i Rade Zagorac

Ravno 120 dana od poslednjeg meča minule sezone i petog duela finala između Crvene zvezde i Budućnosti (67:60) startuje nova sezona ABA lige, u kojoj su bukmejkeri uvereni da će se titula vratiti u Humsku posle devet godina. Partizan predvođen Željkom Obradovićem apsolutni je favorit za trofej s kvotom 1,50. Kvota da će Crvena zvezda odbraniti tron jeste 3,00, dok se male šanse daju Budućnosti i Cedevita Olimpiji (kvota 15 da osvoje titulu). U novu sezonu timovi koji će se za sve pitati ulaze sa znatno promenjenom slikom nego lani. Crno-beli imaju prednost u najboljem treneru Evrope i potpuno novom timu s nekoliko prekaljenih evroligaških stranaca. S druge strane, Crvena zvezda se opredelila za povratnike koje dobro poznaje Dejan Radonjić, čovek zadužen za popunjavanje trofejne vitrine na Malom Kalemegdanu.

Ostali su, a tu se, pre svega, misli na Budućnost, Cedevita Olimpiju, Mornar i Igokeu, morali da se dodatno pojačaju da bi bili konkurentni, pa nas očekuje možda i dosad najkvalitetnija sezona na Jadranu.

Bivši košarkaš Partizana Dušan Kecman (43) istakao je u razgovoru za Srpski telegraf da je Željko Obradović glavni džoker Partizana ove sezone.

Republika

Foto: Starsport

Kecman oduševljen Obradovićevim povratkom

- Svakako da je dolazak Obradovića povećao šanse crno-belima. On je, ipak, najtrofejniji trener u Evroligi. Njegov povratak mnogo znači. Posebno jer je napravio odličan tim. Bez obzira na to što se Partizan smatra favoritom, ne smemo da zaboravimo ni Crvenu zvezdu, koja je odlično odradila prelazni rok i dovela dobra pojačanja - objasnio je Kecman.

ZVEZDA SE NE PREDAJE

S druge strane, nekadašnjeg asa crveno-belih Marka Kešelja (33) ne zanimaju prognoze i on veruje da Zvezda može da odbrani trofej osvojen prošle sezone.

- Pripremni period smo dobro odradili i zadovoljan sam kako je to sve izgledalo. Jedino što me brinu jesu neke povrede, ali nadam se da će se to uskoro rešiti i da ćemo biti svi na okupu. Posebno jer se naš cilj zna, a to je da odbranimo trofej u Jadranskoj ligi i sve ćemo uraditi da to ostvarimo. Svesni smo da neće biti lako jer su se i ostali timovi dosta pojačali, tu prvenstveno mislim na Partizan, zatim na Budućnost, Cedevitu i ostale - poručio je Kešelj za Srpski telegraf.

Republika

Foto: Starsport

Nema predaje - Marko Kešelj

Kvote za osvajanje ABA lige

Partizan 1,50

Crvena zvezda 3,00

Cedevita Olimpija 15,00

Budućnost 15,00

Igokea 20,00

Mornar 20,00

Mega 39,00

FMP 63,00

Cibona 142,00

Zadar 290,00

Čačak 380,00

Split 480,00

Krka 480,00

Studentski centar 480,00

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading