Dudu Ivkovića su lečili POGREŠNOM TERAPIJOM, tražio mi je ulje od konoplje: Šokantno svedočenje proslavljenog košarkaša kome se legendarni trener poslednjem obratio za pomoć!

Autor: Republika

Sport

18.09.2021

13:32

Proslavljeni košarkaš Dejan Koturović koji je sarađivao sa Dušanom Dudom Ivkovićem u reprezentaciji Jugoslavije je otkrio da mu se legendarni stručnjak pre četiri meseca obratio za pomoć.

Starsport

Dušan Duda Ivković

Kako je Koturović napisao na Fejsbuku, Ivković je želeo da proba alternativnim putem da dođe do zdravlja, pa je zamolio nekadašnjeg košarkaša da mu pomogne.

- Nismo se nas dvojica družili, ali ono što je interesantno jeste da sam ja verovatno poslednji košarkaš kome se Duda obratio za savet pri kraju svog života - napisao je Koturović na Fejsbuku i nastavio:

- Nazvao me pre nešto manje od četiri meseca, verovatno na nagovor svoje supruge Nene i Manje, jednog odličnog terapeuta akupunkture, da mu pomognem da nađe jedan suplement od konoplje. Tada mi se i poverio da ima neke zdravstvene probleme već neko vreme i šta je sve poduzimao povodom toga, pa smo se tu raspričali.

- Isto veče raspitao sam se o tome kod najbliskijih zdravstvenih radnika i po internetu i povezao nove informacije sa starim znanjem. Kakvu god da smo istoriju saradnje imali Duda i ja, a ne baš onakvu kakvu sam priželjkivao kao talentovani klinac sportista, istog dana sam imao jaku želju da mu pomognem, pa makar da otkloni bol sa područja lica koji se i povećao posle intervencije laserskim nožem.

youtube.com/balkaninfo

Dejan Koturović

- Pored nekih suplemenata koje sam iskopao na netu, onaj od konoplje kao univerzalni lek za mnoge nedaće, sam mu, naravno, odobravao i toplo preporučio, kao i jednog sjajnog travara koji bi, verujem, mogao totalno da ga isceli, ali on se na kraju odlučio samo za jednu moju doktorku kojoj verujem jer mu je glava već od ranije bila puna i saveta i mogućnosti i bola od herpes zostera, a pluća ga više nisu služila kao pre.

- Kasnije, kad je već imao pregled i izmenio informacije sa novom doktoricom, koja naginje ka alternativnijoj medicini, bilo mu je teško da prihvati da su ga doktori koje je već imao za prijatelje ranije lečili pogrešnom terapijom, što su i sami priznali posle, koliko sam obavešten. Teško je prihvatio i to da su mu vrlo verovatno njegovi mili golubovi svojim perjem i bakterijama ugrozili pluća. CBD ulje je odložio za kasnije ako bude bilo potrebno, iako ja mislim da je ono potrebno uvek i svakome, a uz novu redovnu terapiju već posle mesec i po je bio tip-top u odnosu na ranije stanje i nastavio je sa uglavnom prirodnim lečenjem. Kada se posle nekog vremena javio na redovan pregled nekom svom predhodnom doktoru, a taj doktor je, koliko sam shvatio iz nezvanične informacije, bio izuzetno iznenađen i uvređen na kojoj vrsti terapije je Duda trenutno bio, tako da nije bio zadovoljan njegovim boljim stanjem pa ga je brže bolje ispožurivao u bolnicu u kojoj je proveo desetak dana gde je i preminuo. Ne bi me čudilo da su ga stavili bez potrebe na respirator kao što se priča i za Laneta Gutovića, ali to ne tvrdim, mogu samo da pretpostavljam - zaključio je Koturović.

Koturović je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatne medalje na EP 1995. u Atini i SP 2002. u Indijanapolisu.

Komentari (0)

Loading