DEMON ZVANI SUTRA: Vujošević otkrio NEPOZNATI DETALJ o smrti Ivkovića!

Autor:

Sport

16.09.2021

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dušan Ivković preminuo je u 78. godini života, a tim povodom se oglasio i trofejni trener Partizana Duško Vujošević.

Foto: Starsport

Duško Vujošević se biranim rečima oprostio od Dude Ivkovića

Naime, Duda je preminuo od posledica herpesa i vode u plućima, a Dule je, prilikom uključenja za "TV Prva", otkrio da je infekciju dobio od golubova, koje je voleo bar koliko i košarku.

Znao sam da ima nekih određenih problema, da je dobio infekciju od golubova, koji su bili njegova velika strast, znam i da je imao nekih problema sa herpesom. Mada nikada ne znaš šta sutra nosi tebi. To je demon zvani sutra - rekao je Vujošević, pa dodao:

- Ja ću ga pamtiti jer smo zajedno proveli deo zajedničkog života kroz košarku. Ne želim da nabrajam šta je sve uradio u košarci, znao je da se nametne, on je u određenom momentu bio i u Partizanu, ali najviše u reprezentaciji Jugoslavije, kroz sve faze dok se ona smanjivala. Možda po zlatu u Atini 1995. ali ja sam imao dosta različitog kontakta sa njima.

Vujošević je nastavio u istom tonu.

Kada dođu ovakvi trenuci, shvata se i neka zaludnost veličine, ali sve što je on napravio, to ime će ostati zapamćeno, njegovo delo će ostati upisano za sva vremena, i kroz uspehe reprezentacije i kroz domaćinski odnos u KSS, zaista srpska košarka ovim gubitkom postaje manje značajna, bez obzira na godine, njegova snaga mentalna je za sve nas bila uverenje da će on proći kroz sve. Sve što je radio, radio je na monumentalan način, ta posvećenost golubovima, u reprezentaciji, trenerska organizacija... Manje smo snažni kada ostanemo bez jedne ovakve veličine - poručio je Vujošević, pa dodao da će oproštaj od Dude sigurno biti upriličen na večerašnjem meču između Partizana i Efesa:

- Željko Obradović i Duda Ivković su bili kumovi, sigurno će biti organizovano i od strane kluba, desi se da se događaji isprepletaju na takav način.

Komentari (0)

Loading