OTAC MU JE BRANIO, ALI NIJE ŽELEO DA ODUSTANE: Duda je samo JEDNU STVAR voleo više od košarke! (VIDEO)

Autor:

Sport

16.09.2021

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju je potresla tužna vest o smrti Dušana Ivkovića, a pored košarke, sjajni stručnjak je imao još jednu veliku strast.

Republika

Foto: Starsport

Srbija u suzama zbog smrti legendarnog Dude Ivkovića

Naravno, u pitanju je golubarstvo, o čemu je Duda govorio u više navrata, a golubove je voleo, po mnogima, i više od igre pod obručima.

- Otac mi je govorio da su oni koji gledaju u golubove uvek u oblacima. Da iz toga slede problemi sa školom i takve stvari. I zato je bio protiv. I ja sam bio protiv toga da moji sinovi posvećuju toliku pažnju golubovima, ali sam u detinjstvu drugačije razmišljao. Golubovi su uz mene ceo život, gajim srpske visokoletače, u svakom ugovoru koji sam potpisivao bila je i klauzula da mi se u kući napravi mesto za golubove. Nažalost, samo u Moskvi je bilo nemoguće, prehladno je - pričao jeIvković. 

Odnos čovek/golub Ivković je poredio sa relacijom trener/igrač.

Prvo, golubarstvo je sport. Imamo takmičenja na nivou klubova, gradova, države. Postoje pravila i ljudi koji ih procenjuju. Drugo, golubice su simbol mira i prijateljstva, simbol ljubavi. I to je veoma, veoma tačno. Dalje, da bi se osetio bliskim golubovima moraš da se koncetrišeš i počneš da razmišljaš kao golub. Neophodno je ako želiš da razumeš šta oni žele. Isto je i sa igračima. Odnosi između trenera i igrača ne postoje ako nema psihološke veze. To je  veoma važno. Naravno, ne možeš da porediš igrače i golubove, ali ja tokom karijere nikad nisam imao psihologa u timu. Te psiho-terapeutske odnose sam uvek sam stvarao. I na kraju, to je lepota. Kad golub raste na vratu mu se pojavljuju lila, zelena i siva pera. Kad sunce sija i zraci mu padaju po vratu, u toj refleksiji vidiš najlepše boje sveta - govorio je Duda Ivković.

Podsetimo, Ivković je preminuo u četvrtak ujutru u 78. godini života, od posledica herpesa i vode u plućima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading