PARTIZAN SRUŠIO ŠAMPIONA EVROKUPA POSLE NEVIĐENE DRAME: Smailagić plesao u Istanbulu, meč za infarkt pripao crno-belima!

Autor:

Sport

11.09.2021

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana su slavili protiv ekipe Monaka rezultatom 120:114 posle tri produžetka i neviđene drame u pripremnom meču koji se igrao u Istanbulu.

Republika

Foto: KK Partizan.rs

Duel Smailagića i Anđušića

Partizan je bolje ušao u meč, a tim je od starta predvodio tandem Ledej-Panter kojima se sredinom prvog perioda igre priključio Alen Smailagić.

Međutim, košarkaš Monaka su ostali u igri zahvaljujući šutu sa distance, pa je prva četvrtina završena sa 24:22 za crno-bele.

U nastavku se izabranici Željka Obradovića podigli nivo igre i na krilima Smailagića i Avramovića stekli zavidnu prednost, a na poluvreme se otišlo sa ubedljivih 15 poena razlike 51:36.

Republika

Foto: KK Partizan.rs

Obradović drži tajm-aut

Uzvratili su Francuzi u narednom periodu mnogo boljom igrom, a sjajnu rolu je imao i nekadašnji košarkaš Partizana Danilo Anđušić, pa je pred poslednji period višak crno-belih iznosio pet poena 69:64.

U poslednjoj četvrtini je viđen egal, igralo se tvrdo, sa malim brojem poena, ali prošlosezonski osvajač Evrokupa je uspeo da preokrene u poslednjim trenucima meča posle trojke Motuma i povede sa 84:83, međutim Panter sa linije slobodnih bacanja donosi produžetke 84:84.

U produžecima je viđena prava drama i pregršt atraktivnih poteza u kojima je prednjačio Smailagić koji je briljira i sa distance i ispod koša.

Međutim, odluka o pobedniku nije pala ni posle dva produžetka, u oba je Monako imao šuteve za pobedu, ali moralo je da se odigra dodatnih pet minuta.

 

 

Gubio je Partizan, ali trojkama Madara i Pantera dolaze na koš prednosti na dva minuta do kraja, pa bacanjima Miletića na +4.

Posle koša Monaka, Madar novom trojkom šalje Partizan na +5 na minut do kraja.

Na 20 sekundi do kraja Monako smanjuje na poen zaostatka i ušlo se u penal završnicu.

Lidej je pogodio dva penala za +3 na 15 sekundi do kraja. Partizan se odbranio i novim penalima zapečatio utakmicu.

Najefikasniji bio je Smailagić sa 32, dok je Madar ubacio 19 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading