TAMO GDE I PRIPADAJU: Petoro Srba na spisku za FIBA KUĆU SLAVNIH!

Autor:

Sport

10.09.2021

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovih dana stigle su informacije da su na spisku za prijem u FIBA kuću slavnih, među 29 kandidata trenera, našli i trofejni treneri Željko Obradović, Božidar Maljković i Milan Ciga Vasojević. Ali to nije sve, na spisku košarkaša ima još Srba.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Oni su to zaslužili

Naime, košarkaške legende Predrag Danilović, Dejan Bodiroga, Aleksandar Ðorđević, Žarko Paspalj, kao i košarkašica Marija Veger Demšar nalaze među kandidatima za FIBA Kuću slavnih u klasi 2022. godine, saopštila je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

Na spisku od 95 igrača, koji su kandidati za ovo laskavo priznanje sledeće godine, kada će i biti naredna inauguracija, našle su se i srpske igračke legende.

Od osnivanja FIBA Kuće slavnih, ovu najveću počast FIBA dobili su Radivoj Korać i Dražen Dalipagić (klasa 2007), Dragan Kićanović i Vlade Divac (2010), Zoran Slavnić (2013), treneri Ranko Žeravica (2007), Dušan Ivković (2017), Svetislav Pešić (2020), kao i Bora Stanković (2007) i sudija Obrad Beloševic (2007)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading