NOVI UDARAC ZA REPREZENTACIJU: Posle Bruks i Vasić, Srbija ostala bez još jedne ZLATNE DEVOJKE!

Autor:

Sport

02.09.2021

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna srpska trofejna košarkašica se oprostila od profesionalne karijere posle Olimpijskih igara u Tokiju. Dajana Butulija je odlučila da okači patike o klin!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Košarkašice Srbije

Pored kapitenke Jelene Bruks i Sonje Vasić, još jedna uzdanica tima Marine Maljković je rešila da se oprosti od košarke.

Dajana Butulija nije želela publicitet zbog ove odluke, što je prokomentarisala u razgovoru za "Kurir".

- Volim da odem, da niko ne zna. Da, ovo je kraj što se tiče moje igračke karijere. Imala sam neke ponude, ali i donela definitivnu odluku. Telo bi možda i moglo dalje, ali glava to više nije u stanju - rekla je Butulija.

Nakon četvrtog mesta na OI u Tokiju i zlatne medalje na EP u Valensiji, Dajana je donela odluku da se penzioniše i otkrila da je prošle godine vodila borbu za život i da nije mislila da će uspeti da ponovo zaigra košarku.

Republika

Foto: Starsport

Dajana Butulija se oprostila od reprezentacije

- Protekla godina je za mene bila prilično teška. Od terena sam zbog zdravstvenih problema bila odvojena deset meseci. U tim trenucima nisam mislila da ću ponovo moći da igram košarku - kaže Dajana i nastavlja:

- Nisam sanjala da to meni može da se desi. Tek mali broj ljudi, uključujući moje najbliže, znao je šta se dešava. Selektorka Marina Maljković verovala je u mene, a zahvaljujući njenom poverenju, ali i mojoj ludačkoj želji, uspela sam da se vratim na teren i nastupim u Španiji i Japanu. Iz tog razloga, za mene je ovo dodatan uspeh jer sam prevazišla i neke sportske okvire i pobedila u igri za život - rekla je Dajana za "Kurir".

Butulija planira da se po završetku karijere otisne u trenerske vode.

- Završila sam DIF i planiram da ostanem u sportu i otisnem se u trenerske vode. Nakon Evropskog prvenstva usledila je Olimpijada. Veliki su to napori. Sad je vreme za život i obaveze i u Institutu za ženski sport - rekla je Butulija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading