KRŠ I LOM: Košarkaš Real Madrida SLOMIO TABLU zakucavanjem! (VIDEO)

Autor: Republika

Sport

25.08.2021

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potez koji uvek privlači pažnju i postaje viralan.

Republika

Foto: prinstcreen/twitter.com/Eurohoops

Polomljena košarkaška tabla posle kucanja Valtera Tavaresa

Lomljenje table usled silovitog zakucavanja i povlačenja obruča ostavlja gledaoce bez daha, a igrače na terenu u velikoj opasnosti.

Nekada su veliku štetu i posao čistačima činili Deril Dokins, Majkl Džordan, Šakil O'Nil, čiji se "čekići" pamte i koji su prouzrokovali promenu tehnologije i izrade koševa, tabli i obruča. Danas je pucanje pleksiglasa pri samom snažnom spuštanju lopte u obruč izuzetna retkost, čemu je doprinelo ubacivanje opruga u obruč. Sila spuštanja masivnog tela se razlaže i prenosi na fleksibilnu konstrukciju, ne krutu kao nekada. Jedini slučaj pucanja može da se desi posle povlačenja obruča, pri povratku opruga i jakog udarca u pleksiglas. Poptuno rušenje table je faktički nemoguće, ali zamena je potrebna.

Upravo se evroligaška zvezda Valter Tavares može pohvaliti da je "skinuo sklap" jedne košarkaške table. As Real Madrida i jedan od najboljih defanzivaca, poznat po ogromnim rukama i eksplozivnosti, slomio je tablu na utakmici Afrobasketa prilikom nastupa za Zelenortska ostrva.

Tavares je na minut do kraja utakmice sa Angolom presnažno zakucao sa dve ruke. Sitne pukotine su odmah buknule preko cele površine, ali na svu sreću, nijedan komadić nije pao na nekog od igrača.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading