NESTOROVIĆ OČITAO JOKIĆU LEKCIJU IZ PATRIOTIZMA: Pusti te proklete PARE, kako Dončić može da GINE za Sloveniju?

Autor:

Sport

23.08.2021

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontroverzni doktor Branimir Nestorović gostovao je u emisiji "Balkan info" koja se emituje na Jutjubu. Između ostalih aktuelnih tema, profesor Nestorović se dotakao i sporta, odnosno, košarkaške reprezentacije Srbije i njenih "neuspeha" u poslednjim godinama, a imao je i poruku za Nikolu Jokića.

Republika

Foto: Tanjug/AP/YoutubePrinstscreen

Doktor Nestorović je imao šta da poruči Nikoli

Kao jedan od glavnih razloga za neuspehe, doktor Nestorović je naveo otkaze u reprezentaciji koji podnose NBA igrači. 

On lično nije naveo na koga tačno misli, ali i nije potrebno pošto se uveliko zna da je ovogodišnji MVP NBA lige, Nikola Jokić odbio da igra za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju. 

- Mi već godinama unazad imamo najbolju košarkašku reprezentaciju na svetu. Koja ne može da osvoji medalju niti da se kvalilfikuje. Što? Pa niko neće da igra za reprezentaciju. Zato što je u NBA dobra lova, pa rizikuje da se povredi, pa ne pušta ga klub...Sačekaj, izvini, imali smo igrače koji su bili vrhunski košarkaši koji su sve ostavljali i dolazili da igraju za reprezentaciju - izjavio je doktor Nestorović. 

Kao jedan od boljih primera navaden je i slovenački košarkaš Luka Dončić koji je ovoga leta branio boje svog nacionalnog tima na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Dončić je vrhunski košarkaš. Jedan od najboljih košarkaša NBA i došao je da igra za slovenačku reprezentaciju. Niko ne prozivam ali ako počneš na taj način da razmišljašm, ti više nisi ti. Nekako se sam ispišeš iz državljanstva - rekao je Nestorović.

Proslavljeni doktor je zatim naveo primer i najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića koji je takođe nastupio na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde nije uspeo da osvoji medalju za Srbiju uz sav uloženi napor. 

- Novak je barem otišao. Najbolji teniser sveta, ali čovek nije mašina. On je igrao da bi pomogao reprezentaciji i mlađoj koleginici (Nini Stojanović) da ode što dalje - zaključio je Branimir Nestorović.   

U prilogu je i video u kojem razgovor iz priloženog možete ispratiti na 02:27:00

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Ana

23.08.2021 10:34

U pravu je . Odu , nakupe se para i dignu rep . Pa čekaj malo , ovde si prve korake u košarci napravio...ovde su te učili kako se igra , ovde su vreme gubili da od tebe naprave košarkaša i ti sad - Neću da igram za reprezentaciju !!! I ne moraš , i ne moraš da dodješ u Srbiju jer je ne poštuješ i voliš . Što se mene tiče on više ne postoji . IGNOR !

Odgovori 49 11
nesa 1978

24.08.2021 10:06

@Ana - Za sve koji kritikuju Jokica,da li znate koliko su njgovi roditelji ulozili u njega,godine i godine teskih treninga,odricanja... A,sta je drzava pomogla, jedno veliko nista,ovo pisem jer znam koliko kosta bavljenje sportom,imam sina koji trenira fudbal i koji verovatno nikada nece igrati u velikom klubu,samo avgust mesec me kosta 11000 dinara,nova garnitura dresa,placanje lige,lekarski pregled,placanje clanarine klubu,i to bez priprema na Rudniku za koje nisam imao para. Inace moj mali je kapiten i igra za ztarije kategorije. Sada moram da mu kupim i kopacke sa metalnim kramponima jer plasticni vise nemoze. Pozdrav za sve koji misle da se mora igrati za reprezentaciju e pa nemora.

Odgovori 3 19
Selecom

25.08.2021 09:42

@nesa 1978 - Pošto imaš iskustva onda sigurno znaš da je jedan Jokić skautiran još kao junior u reprezentaciji i da toga nije bilo džaba onih roditeljskih 11000. Nije skautiran u Megi već u reprezentaciji a kajmak je pokupio Miško koji mu i nije dao da igra. Ne boj se doći će vreme kad će tražiti nacionalnu penziju poput Rebrače,Miličića ili (najbolji primer fudbalera)Predraga Spasića.

vazduh

23.08.2021 14:56

Od ovog leta i ubuduce, kako cujem "J" od Jokic, ja se iskljucim i prebacim da citam ili gledam nesto drugo. Nekako, kad nisi covek u dusi - nisi nista, ne vredi onda ni taj sportski talenat.

Odgovori 18 2