NOVI SUPERMAKS UGOVOR U NBA: Više od 260 MILIONA DOLARA za samo jedan POTPIS!

Autor:

Sport

17.08.2021

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kamerunski košarkaš Džoel Embid nalazi se pred potpisivanjem produžetka ugovora sa ekipom Filadelfije, koji će biti na snazi od leta 2023. godine. Takođe, ugovor koji se sprema biće jedan od rekordnih u NBA ligi po broju nula.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Džoel Embid i Nikola Jokić

Filadelfija, dakle, nije htela da čeka poslednji momenat već je iskoristila prvu šansu da najvećoj zvezdi tima ponudi produžetak ugovora uz pristojnu povišicu. Stoga će novi ugovor iznositi oko 196.000.000 dolara, što je kako ESPN navodi supermakismalan ugovor.

Embid je načelno prihvatio ponudu, pa će nastavak saradnje krenuti od leta 2023. tako da će celokupan ugovor iznositi oko 261.000.000 dolara.

Priznati centar je novčano produženje zaslužio osvajanjem drugog mesta u trci za nagradu MVP, u kojoj ga je prestigao srpski košarkaš Nikola Jokić. Ali i izborom u drugi tim NBA, s prosekom od 28,5 poena i 10,6 skokova u 51 meču regularnog dela sezone.

Ugovor je, kako navodi ESPN, u potpunosti zagarantovan i ne uključuje odredbe koje štite Sikerse u slučaju teže povrede donjeg dela leđa ili stopala, s kojima je Kamerunac imao problema u prošlosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading