Greg Popović zna svoje "porijeklo": NISAM JA SRBIN, JA SAM...

Autor:

Sport

07.12.2017

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugogodišnji trener San Antonio Sparsa Greg Popović ima nadimak "Ludi Srbin", ali je u razgovoru sa srpskim košarkaškim trenerom Igorom Kokoškovim otkrio da je on zapravo Crnogorac.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Popović duboko ceni svoje korene

Trener koji je ovog leta sa Slovenijom osvojio Evrobasket u Turskoj pobedom u finalu nad Srbijom, objasnio je u zanimljivoj anegdoti "Nedeljniku" kako je do ove konverzacije uopšte došlo.

- Radio sam za Larija Brauna, a Popovič je bio pomoćnik Braunu. Kvin Snajder, moj sadašnji trener, radio je u San Antoniju. Imamo mnogo zajedničkih prijatelja. Grega sam upoznao 2001. godine, bio sam u Klipersima i igrali smo u "Alamo domu", to je impresivna građevina koja služi i za rodeo.

- Još je igrao Dejvid Robinson, a Dankan je drugu godinu dominirao u NBA. Posle utakmice Popovič je došao da se javi Alvinu Džentriju, treneru Klipersa. I ja, mlad i lud, priđem Gregu, pozdravimo se, i ja kažem – ''Vi ste dobar trener zato što ste Srbin''.

A, on se onako brecne i kaže – ''Nisam ja Srbin, ja sam Crnogorac''. Kažem ja: "Pa dobro, to je isto", a on – ''I nisam dobar trener, nego imam Tima Dankana u timu'', ispričao je Kokoškov za "Nedeljnik".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading