KOKOŠKOV OTVORIO DUŠU U KSS su mi rekli: Ako imaš ponudu tog tvog NBA, možda bi bilo bolje da odeš u NBA

Autor: nedeljnik.rs

Sport

07.12.2017

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaški stručnjak Igor Kokoškov govorio je o svom životu, danima u JNA u vreme raspada zemlje, o saobraćajnoj nesreći zbog koje je prekinuo igračku karijeru, o američkom snu, kako je otišao u Ameriku, susretima sa najvećim imenima košarke, ali i predsednikom SAD Džordžom Bušom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kokoškov je sa Slovenijom osvojio zlato na EP

Kokoškov je u velikom intervjuu za Nedeljnik objasnio zašto nije postao selektor Srbije i kako je sa Slovenijom osvojio zlato na EP. On je rekao kako je vodio pregovore sa KS Srbije.

- Tokom tih pregovora, jedan moj prijatelj, Džon Hemond, sa kojim sam radio u Mizuriju, odlazi u Kliperse, i on mi tih dana kaže da može da razgovara sa Klipersima, da možda ja kao mlad trener mogu da im budem interesantan. To je meni zvučalo kao naučna fantastika. Zovem ljude iz Saveza i kažem: "Moramo da donesemo odluku zajedno vrlo brzo, zato što imam ponudu NBA da odem u Kliperse". A njihova reakcija je: "Vidi ovog malog koji nas igra sad, on nama prodaje NBA". I sad, ne bih o imenima, ali smešno je bilo. Kažu mi: "Ako imaš ponudu tog tvog NBA, možda bi bilo bolje da odeš u NBA". Spuštam slušalicu i kažem: "Oni meni zaista ne veruju". Oni su mi pomogli da rešim tu dilemu - rekao je između ostalog Kokoškov.

On je ispričao i jednu anegdotu sa Gregom Popovićem.

- Radio sam za Larija Brauna, a Popović je bio pomoćnik Braunu. Kvin Snajder, moj sadašnji trener, radio je u San Antoniju. Imamo mnogo zajedničkih prijatelja. Grega sam upoznao 2001. godine, bio sam u Klipersima i igrali smo u "Alamo domu", to je impresivna građevina koja služi i za rodeo. Još je igrao Dejvid Robinson, a Dankan je drugu godinu dominirao u NBA. Posle utakmice Popović je došao da se javi Alvinu Džentriju, treneru Klipersa. I ja, mlad i lud, priđem Gregu, pozdravimo se, i ja kažem: "Vi ste dobar trener zato što ste Srbin".

A on se onako brecne i kaže: "Nisam ja Srbin, ja sam Crnogorac". Kažem ja: "Pa dobro, to je isto".

A on: "I nisam dobar trener, nego imam Tima Dankana u timu" - ispričao je Kokoškov.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading