SLOVENCI DOČEKANI KAO ŠAMPIONI: Ostali bez medalje na OI, a kad su sleteli u Ljubljani - usledio je haos(VIDEO)

Autor:

Sport

08.08.2021

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Slovenije nije uspela da dođe do medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali su ipak dočekani kao šampioni!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić

Veliki broj navijača koji su nosili slovenačka obeležja došao je da pozdravi Luku Dončića i ostale igrače, iako se nisu vratili sa odličjem.

Slovenci su bili nadomak finala kada je Batum u poslednjem napadu udario ramnu Prepeliču i obezbedio "trikolorima" srebro u Tokiju.

Ipak, nije im bila suđena ni bronza, pošto su poraženi od Australijanaca koji su stigli do prve medalje na Olimpijskim igrama.

- Najgore je što nismo uspeli da dođemo do pobede u poslednjem duelu. Zaista smo želeli medalju. Posle neprospavane noći shvatili smo da smo na OI postigli veliki uspeh. Nije mala stvar biti među četiri najbolje reprezentacije na svetu- izjavio je po sletanju Luka Dončić, koji je na turniru u proseku po utakmici beležio 23.8 poena, 9.7 asistencija i 9.5 skokova.

Slovenija je na turniru u Tokiju ostvarila pobede nad Španijom, Argentinom, Japanom i Nemačkom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading