ODAKLE PARTIZANU NOVAC ZA POJAČANJA? Ostoja Mijailović progovorio o budžetu, pa otkrio NOVE PLANOVE!

Autor:

Sport

07.08.2021

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Partizana je u intervjuu za "Mozzartsport" opširno govorio o potencijalnim pojačanjima, i odgovorio na pitanja koja se često čuju u javnosti - šta je promenio dolazak Željka Obradovića, kao i koliki je budžet crno-belih?

Republika

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović

Ostoja Mijailović je između ostalog objasnio zašto Partizan ne želi da se unapred čuje ko od igrača dolazi u klub.

- Kada potpišemo ugovor mi objavimo. Imali smo prethodnih godina ljude u klubu koji su iznosili informacije pre nego što klub objavi potpis i pre nego što ugovor bude potpisan. Nekoliko puta nam se dešavalo da izgubimo pojačanja jer su se ranije pojavila imena i onda ih konkuretni klubovi napadnu. Oni se nekada pojačavaju sa igračima koje vi hoćete iako im ti igrači nisu potrebni, da bi vas oslabili. Zato je važno da informacije ostaju u kući. Gde je zatvoren krug informacija. I da sve funkcioniše u najužem krugu- rekao je Mijailović za "Mozzartsport".

Odakle Partizanu novac za pojačanja?

- Mi budžet nikada nismo krili. Agencija za privredne registre izbacuje javne podatke odakle dolazi novac: koji je privatan novac, koji dolazi od države ili privatnih sponzora. Ko želi informaciju dobiće je na nekoliko klikova. Partizan je klub od nacionalnog značaja, imamo podršku države i to ne krijemo niti ćemo ikada kriti. Osim što imamo pomoć države, nama su naši navijači najveći sponzor. Nismo prošle sezone imali tog sponzora. Nama su u poslednje četiri godine više od 40% prihoda dolazi od karata. Moram to da istaknem. Apsolutno ćemo na tome izgraditi budžet, imaćemo dosta privatnih spoznora, privatnih kompanija koje su raspoložene da ulaže pre svega zbog dolaska Željka Obradovića. On je brend za sebe. Partizan je trenutno jedan od najozbiljnih košarkaških projekata u Evropi- rekao je Mijailović.

Foto: Starsport

 

Rodion Kuruc, Kevin PanterZek Ledej, Dalas Mur, Aleksa Avramović i Alen Smailagić su novi igrači Partizana, a navijači se pitaju koliko će još biti pojačanja i na kojim pozicijama…

- To je možda pre pitanje za sportski sektor. Generalno vidite šta nedostaje. To je više pitanje dostupnosti igrača, a prioritet imaju srpski igrači. Moramo da imamo kompletan tim, tim koji je kvalitetan da ostvari ambicije i očekuju nas iznenađenja u narednom periodu.

Da li Markus Pejdž i Vil Mozli ostaju?

- Oni su pod ugovorom i deo su tima. Kao i u slučaju dolazaka, i u slučaju eventualnih odlazaka, javnost će biti obaveštena blagovremeno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading