BATUM UGASIO SVETLO SLOVENCIMA: Tripl-dabl Dončića nedovoljan protiv moćnih Francuza, trikolori u finalu OI posle neviđene drame!

Autor:

Sport

05.08.2021

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Francuske je drugi finalista Olimpijskih igara u Tokij, pošto je posle neverovatne drame savladala selekciju Slovenije rezultatom 90:89.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Duel Batuma i Dončića

Imali su Slovenci napad za izjednačenje i pobedu, ali je Nikolas Batum sjajnom rampom nad Prepeličem ugasio svaku nadu...

Luka Dončić je odigrao sjajan meč i zabeležio tripl-dabl, ali su Francuzi odigrali finiš meča na iskustvo.

Trikolori će se boriti za olimpijsko zlato protiv Sjedinjenih Američkih Država, dok Sloveniju sada čeka borba za bronzu protiv Australije.

Slovenci su furiozno ušli u meč, Dončić je nesebično delio lopte, a njegovi saigrači su pogađali!

Perfektno je funkcionisao tandem Dončić - Tobi, pa su Slovenci na startu napravili osetnu prednost, međutim Lavuvu i De Kolo su uspeli da anuliraju prednost rivala i odu na prvi predah sa minusom od dva poena 29:27.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Zaigralo se tvrđe u nastavku, druga četvrtina nije bila efikasna kao prva. Druga četvrtina, slično kao i prethodna, samo sa duplo manje poena, završena je 44:41 u korist Slovenaca.

Francuska je u trećem periodu preokrenula rezultat i povela. Slovenci nisu uspevali da postignu šut iz igre, a Francuzi su odigrali sjajno u defanzivi. Slovenci su posle trećeg perioda imali zaostatak od šest poena 71:65.

Prava drama igrala se u dvorani u Tokiju, a Luka Dončić je promašio trojku za izjednačenje. Rasplamsala se igra u završnici. Tobi je vezao četiri poena za novo izjednačenje pet minuta pre kraja. 

Imala je Slovenija napad za pobedu, ali je Batum još jednom demonstrirao klasu u defanzivi i poslao Slovence u borbu za bronzu. 

Najefikasniji u slovenačkom timu bio je Tobi sa 23 poena i osam skokova, dok je Luka Dončić upisao 16 poena, 18 asistencija i 10skokova.

Francusku je predvodio De Kolo sa 25 poena, sedam skokova i pet asistencija. Furnije je postigao 23 poena, uz pet skokova i tri asistencije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading